Pariuri Sportive Live – sfaturi utile

Scris de Laur198524/01/2024

Pariurile live sunt acele pariuri plasate pe un eveniment în desfășurare. Din momentul în care s-a fluierat startul unui meci sau s-a jucat prima minge la un meci de tenis sau a început un anumit concurs (chiar și non-sportiv) vorbim despre pariuri live. Acestea le mai găsești denumite și ca "live betting" sau "in-play betting".

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo publicwin2


200% PÂNĂ LA 2.000 RON

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

pariuri sportive live

Pariurile live se joacă în timp real, atunci când se desfășoară un eveniment, dar chiar și așa ele nu sunt procesate instant. Durează, în general, 5 secunde până cand un pariu live este acceptat. Dacă în acest timp nu se întâmplă nimic notabil în evenimentul pe care pariem atunci pariul va fi acceptat, dacă nu, fie va fi blocat, fie cotele sau limitele vor fi modificate.

Ce trebuie să știm despre pariurile sportive live este, în primul rând, că nu sunt pentru oricine. Ca să pariezi live cu succes trebuie să ai fler, să știi când să plasezi pariul. O secundă de întârziere și pariul tău este blocat și astfel nu mai poți profita de un pariu care ți se părea foarte bun.

Pariuri sportive live - sfaturi oferite de pariorii cu experiență

Ești pasionat de pariurile sportive? Îți place să joci LIVE pariuri Citește cu atenție aceste sfaturi, respectă-le, pune în aplicare ce te învață pariorii profesioniști și vei ajunge să câștigi constant atunci când pariezi pe meciuri în desfășurare.

Fii cu adevărat pregătit să joci pariuri LIVE.

Înainte de a lua hotărârea să pariezi live este indicat să stabilești clar ce anume vei urmări și pe ce tip de pariuri te vei axa (câștigător meci, goluri, cornere, cartonașe, etc).

Nu te lăsa dus de “val”, bazează-te mereu pe logică! În acest mod vei evita pariurile care nu sunt realiste și care te vor face să pierzi repede banii.

Învață din propriile greșeli! Experiența o vei căpăta în timp. Până atunci vei face și erori care te vor costa. Este firesc, orice început este greu, dar foarte important este să nu persiști în aceeași greșeală!

Joacă LIVE doar atunci când ești calm și odihnit

Pentru a lua decizii rapide și corecte este recomandat să fii într-un loc cu multă liniște, fără a fi înconjurat de prieteni sau familie, care te pot perturba. De asemenea, este foarte important să nu consumi alcool sau să nu fii sub influența lui Bachus.

Stabilește-ți un buget clar atunci când intri într-o sesiune de pariuri sportive live. Oprește-te imediat dacă ai pierdut suma propusă pentru a fi jucată!

Oprește-te la timp atunci când câștigi, dar și atunci când pierzi

Dacă ai jucat 3-4 ore și ai câștigat ar fi timpul să te oprești. Euforia succesului și oboseala acumulată după această perioadă de încordare maximă te vor face să-ți pierzi concentrarea și vei pierde o parte sau chiar întreaga sumă câștigată.

De asemenea, în cazul în care ai o zi mai puțin inspirată și nu-ți ies ponturile, cel mai bine ar fi să iei o pauză. Sub nici o formă nu crește sumele pariate pentru a juca la recuperare, deoarece atunci sunt șansele cele mai mari să pierzi totul!

Folosește mintea și nu “inima” atunci când pariezi LIVE

Mai pe înțelesul tuturor, nu miza pe simpatiile sau antipatiile față de o echipă sau jucător. Poți paria pe un meci in care evoluează echipa ta de suflet înainte ca jocul să înceapă, dar nu este recomandat s-o faci în timpul desfășurării meciului.

În acest caz adrenalina va fi la cote ridicate și nu vei mai ține cont de logică, deci nu vei mai respecta regula de la punctul 1, care este și cea mai importantă.

Ia decizii rapide în timp scurt

Urmărește ce se întâmplă cu adevarat pe teren (nu doar scorul partidei) și pariază până nu scad cotele pentru pontul ales.

Concret, dacă vezi că meciul devine tensionat mizează imediat pe un număr mai mare de cartonașe. La fel, dacă echipa aflată-n dezavantaj a declanșat asediul la poarta adversă pentru reveni pe final de meci poți paria pe un număr ridicat de cornere al acesteia.

Nu pierde mult timp! Casele de pariuri urmăresc aceleași aspecte, iar cotele vor scădea în scurt timp.

Renunță la un pariu atunci când nu mai ești sigur de el

Ești cu oferta de pariuri pentru un meci în față și ti-ai propus să mizezi pe un număr mare de cornere, având ca argument logic statistica. Urmărești meciul și observi că se joacă mai mult la mijlocul terenului, fără multe acțiuni la cele 2 porți.

În acest caz renunță la pariu sau dacă ai pariat deja folosește funcția Cash Out chiar dacă vei pierde o parte din suma jucată.

Evită să joci pe meciuri în care evoluează echipe necunoscute. În acest caz cotele se bazează aproape exclusiv pe statistică, iar pariul tău va fi unul ca la loterie.

Ține cont de contextul în care se joacă un anumit meci, țara/ campionatul și profilul echipelor

Ca să fiu mai explicit iau ca exemplu pariuri pe numărul de goluri. Într-un meci amical sunt șanse mai mari să se înscrie peste 2.5 goluri decât într-un meci oficial.

În Germania, Olanda sau Elveția se marchează de regulă mai mult decât în Franța, Italia sau Grecia. În meciuri în care evoluează echipe cu profil ofensiv, precum Bayern Munchen, Ajax Amsterdam, PSG sau Salzburg sunt șanse să avem mai multe goluri decât în meciuri în care evoluează Juventus, Atletico Madrid sau CFR Cluj.

Nu juca pariuri care țin exclusiv de noroc.

Sunt multe pariuri în ofertă care n-au nicio legătură cu desfășurarea efectivă a meciului: “Cine va avea lovitura de start / prima aruncare de la margine / prima lovitură liberă” sau “Ce echipă va efectua prima schimbare”.

Dacă tot vrei să joci astfel de pariuri mergi la jocuri cu ruletă și pariază pe roșu sau negru. Cel puțin acolo nu trebuie să aștepți decât un minut pentru a vedea dacă pariul este câștigat sau nu!

Situația se schimbă atunci când vorbim de primul gol sau primul corner dacă una dintre echipe este favorită certă. În acest caz, însă, casele de pariuri au grijă ca și cotele oferite să fie-n consecință.

Încearcă să te pui în locul antrenorului pentru a anticipa desfășurarea ulterioară a unui meci

Este foarte important să cunoști filozofia de joc a antrenorilor, în funcție de rezultatul de pe tabelă.

De exemplu, într-un meci în care CFR Cluj deschide scorul este de așteptat ca echipa lui Dan Petrescu să treacă la un joc ultra defensiv, de păstrare a rezultatului. Poți paria pe “CFR nu primește gol”, dar trebuie sa te miști repede întrucât cotele vor scădea rapid la un astfel de pariu.

Sfatul este valabil și în cazul echipelor cu profil ofensiv, atunci când sunt conduse. Cota pentru ca echipa aflată în dezavantaj să marcheze va scădea vizibil după ce antrenorul acesteia va scoate un fundaș și va introduce un atacant.

Statistica ne arată că mai puțin de 10% dintre pariori sunt pe profit pe termen lung. Nu există o cheie a succesului, dar dacă vei respecta aceste sfaturi și vei ține cont de reguli vei ajunge un parior profesionist și vei acumula câștiguri consistente în timp.

Succesul depinde și de calitățile native sau dobândite (răbdarea este una dintre ele) sau de pregătirea profesională. Puțină matematică ajută foarte mult atunci când vorbim de șanse procentuale sau de formule de calcul pentru stabilirea numărului de combinații pentru biletele jucate în sistem.

Greșeli pe care trebuie să le eviți dacă joci pariuri live

Nu paria live daca nu vizionezi meciul

La prima vedere aceasta n-ar trebui să reprezinte o greșeală, dar cei care joacă la agenții de pariuri fără să urmarească și meciul în cauză pot cădea în plasă. Sunt 2 motive principale din cauza cărora te poți păcăli.

Primul ar fi informațiile greșite afișate de casele de pariuri. Atunci când joci live pariuri sportive fără să vezi evenimentul respectiv te bazezi doar pe 2 aspecte: cotele propuse de casele de pariuri și informațiile furnizate de acestea.

Nu o dată. însă, aceste informații au fost eronate și poți ajunge să pierzi bani din cauza acestor erori!

Dacă la un meci de tenis vezi că scorul afișat de agenție este 4:2 și cel care conduce urmează să servească vei fi tentat să pariezi că respectivul va câștiga setul. Problema este că s-ar putea ca informația legată de cine servește să fie eronată și astfel să fii indus în eroare. Acestea sunt erori care apar rar, în special la competiții de mâna a treia, dar apar, așa că ideal ar fi să le eviți.

De asemenea, mai poți fi păcălit de cote. Vei vedea că o echipa de fotbal conduce cu 1:0 și are cota 1.70 să câștige cu 20 de minute înainte de final. Vei fi tentat să mergi pe ea, dar s-ar putea ca echipa respectivă să se apere pe 2 linii și să fie atacată din toate părțile, astfel că sunt șanse mari să pice golul egalizator.

Nu paria live pe echipele pe care nu le cunoști

Dacă totuși ignori primul sfat atunci ține măcar cont de următorul. Casele de pariuri propun foarte multe meciuri pe pagina de pariuri sportive live și de multe ori riști să pariezi pe un anumit meci doar datorită cotelor, deși n-ai auzit nici măcar o dată de acele echipe sau de acei jucători implicați.

S-a întâmplat aproape oricui să plaseze măcar o dată un astfel de pariu live!

Indicat ar fi să nu faci și tu această greșeală dacă vrei să te apuci acum de pariuri live. Dacă pariezi pe echipele pe care nu le cunoști riști să fii păcălit de cote.

De exemplu s-ar putea ca o echipă din liga a treia suedeză să conducă cu 1:0 în minutul 60 și să fii tentat să mergi live pe ea, dar fără să știi că în echipa respectivă mai mult de jumătate dintre jucători au peste 30 de ani și astfel pe final poate interveni oboseala.

Nu juca pariuri live la recuperare

Ai pierdut 3, 4, 5 pariuri live la rând? Este în regulă! Închide pagina de pariuri live și ocupă-ți timpul cu altceva. Altfel vei fi tentat să joci la recuperare și riști să pierzi și mai mult.

În cei peste 15 ani de când activez pe site-uri de profil am văzut mulți pariori care după ce au pierdut 5 pariuri live la rând s-au gândit să joace și un al șaselea pariu, cu o miză mult mai mare pentru a recupera pierderile precedente.

Ghici ce s-a întâmplat?

Da, au pierdut și acel pariu și au intrat și mai mult în gaură. Așa că evită jocul la recuperare!

Nu varia mizele foarte mult atunci când câștigi la pariuri live

Ai prins 5 pariuri live la rând și deja crezi că mâine va scrie pe site-ul casei de pariuri: FALIMENT (glumesc, desigur) pentru că ești tu în mare formă și vei mai câștiga alte 5 pariuri la rând, dar de data aceasta cu o miză de 4-5 ori mai mare?

Evită această greșeală! S-ar putea să urmeze 5 pariuri la rând pierdute și să pierzi chiar mai mult decât ai câștigat.

Atunci când ai o serie foarte bună de pariuri live pe net păstrează miza la aceeași parametri. Adică dacă ai jucat până atunci mize de 10-30 RON poți să crești puțin miza la 40-50 RON, dar nu te duce la 100+ RON.

Nu paria live atunci când nu te poți concentra pe deplin asupra pariurilor

Dacă ai probleme de orice natură, în cazul în care ai consumat alcool sau chiar și dacă ești foarte obosit evită să plasezi pariuri, în general, și pariuri live, în special. Nu este indicat să pariezi când ești într-o astfel de stare și cu atât mai puțin este indicat să joci pariuri sportive live. Șansele de a pierde bani cresc și mai mult.

Așteaptă să treci peste starea respectivă și vei avea timp suficient să pariezi apoi în condiții normale, concentrându-te asupra pariurilor pe care le vei juca.

Pariuri LIVE – avantaje și dezavantaje

Avantaje

 • ai informații reale despre modul de desfășurare a meciului.
 • poți juca un număr mare de pariuri într-un timp scurt.
 • poți pune în aplicare o anumită strategie fără a aștepta zile sau chiar săptămâni.
 • poți câștiga sume importante într-un interval de timp relativ scurt.

Dezavantaje

 • poți pierde rapid toți banii, mai ales dacă te hazardezi, nu respecți regulile de mai sus, te lași dus de val sau joci “la recuperare”.
 • n-ai timp suficient pentru o analiză corectă și completă a pariului.
 • informațiile oferite de casele de pariuri pot fi greșite (agenția te avertizează că unele informații pot fi eronate, dar tu ai pierdut banii).
 • ai la dispoziție o ofertă bogată și tentantă, nu iei pauză la momentul potrivit, ești obosit, scade concentrarea, iar șansele de a pierde devin foarte mari pentru că nu analizezi pariul “la rece”.

Casele de pariuri online recomandate pentru pariuri LIVE

Atunci când alegi să joci ponturi pariuri live pe net cauți o casă de pariuri serioasă, care să îndeplinească cumulativ cel puțin 4 din următoarele cerințe:

 1. Ofertă foarte bogată și multe opțiuni de pariere – fără îndoială acesta este principalul lucru pe care-l caută pariorii.
 2. Cote cât mai mari – întotdeauna vei alege o casă de pariuri online care oferă cote de 1.90-1.90 pentru un pariu cu șanse 50-50 în detrimentul uneia care oferă cote de 1.80-1.80 pentru același pariu.
 3. Serviciu de live streaming – este o opțiune importantă, care îți permite să vezi cum joacă cele 2 echipe (cei 2 jucători în cazul unui meci de tenis) pentru a lua o decizie corectă în privința pariului pe care ți l-ai propus.
 4. Platformă de joc cât mai stabilă – să nu dea erori sau să se încarce foarte greu exact în momentul în care te-ai hotărât să plasezi un pariu.
 5. Plasarea rapidă a pariurilor – unele agenții de pariuri acceptă pariul imediat, în câteva secunde, la altele durează “o veșnicie” până când pariul este acceptat.
 6. Procesarea rapidă a câștigurilor – este important ca pariurile câștigate să fie plătite la 1-2 minute după validare și nu după încheierea meciului, mai ales dacă n-ai o bancă foarte mare.

Ținând cont de toate aceste 6 cerințe am făcut un top case de pariuri online pentru pariuri live:

 1. Betano – este casa de pariuri preferată de pariorii profesioniști români care pariază live. Are ofertă bogată de pariuri, live streaming, platformă de joc care funcționează impecabil, aplicații penrtu mobil, iar plasarea pariurilor și procesarea câștigurilor sunt rapide. Deschide cont AICI la Betano și ai bonus 500 RON pentru pariuri live!
 2. Superbet – un operator care a ajuns și în topul agențiilor recomandate pentru pariuri sportive live în România. Cu excepția cotelor, care sunt puțin mai mici, nu se poate că este cu ceva mai prejos decât Betano. Dă click AICI dacă vrei bonusuri la fiecare din primele 3 depuneri făcute la Superbet!
 3. Netbet pariuri sportive - opțiunile de pariere nu sunt la fel de multe în comparație cu cele ale caselor de pariuri online despre care am scris anterior. Atuul acestei agenții îl constituie viteza cu care “se mișcă” precum și calitatea ireproșabilă a serviciului live streaming. Ia AICI 100 lei pariu gratuit la Netbet!

S-ar putea  te intereseze și: