Cât durează un meci de baseball?

Scris de Laur198501/06/2024

Citește în acest articol tot ce trebuie să știi despre baseball. Acest sport este foarte popular în America, având reguli inedite pe care ți le voi detalia în cele ce urmează.

Mi-am propus să-ți explic cât durează un meci de baseball, câte reprize are un meci de baseball, cât țin prelungirile în meciurile de baseball sau cât durează un inning în acest sport.

Nu va fi complicat să înțelegi baseball-ul, mai ales că și în România sunt câteva echipe ce-l practică.

cât durează un meci de baseball

Cât ține un meci de baseball?

Din start trebuie să-ți spun că nu există un timp standard pentru un meci de baseball. Partida se poate întinde și pe durata a 3-4 ore, în funcție de cât mare este echilibrul între cele două echipe.

Desigur, vor exista și excepții conform regulilor la baseball. De exemplu, un meci se poate încheia în baseball și după o oră dacă diferența dintre cele două echipe este uriașă.

De asemenea, în baseball nu există reprize, ci inning-uri. Despre acestea îți voi detalia în paragrafele următoare. Totuși, până atunci să-ți prezint și câteva reguli baseball generale.

Scopul principal în meciurile de baseball este de a lovi mingea cu o bâtă rotundă pentru a marca puncte. Formația ce a reușit cele mai multe puncte va fi desemnată câștigătoare.

Baseball-ul se aseamănă foarte mult cu cricketul, însă regulile sunt diferite. În sensul că în acest sport american jucătorii vor încerca să prevină mingea să ajungă în zona de grevă.

Terenul este pătrat și are patru baze, fiind notate în sensul invers acelor de ceasornic: prima bază, a doua, a treia și home base.

Fiecare echipă din baseball va fi alcătuită din 9 jucători. Printre cei mai importanți se numără „pitcher”, jucătorul din defensivă și „batter”, cel din ofensivă. Iată pozițiile pentru fiecare jucător:

  • Pitcher – cel care aruncă mingea.
  • Catcher – cel care prinde mingea. Se poziționează în spatele Batter-ului.
  • Batter – este responsabil să lovească mingea cu bâta.
  • First baseman, second baseman, third baseman – jucători așezați lângă baze.
  • Shortstop – jucător poziționat între a doua și a treia bază.
  • Outfielderi – sunt trei jucători care stau în spatele celor de la baze. Rolul lor este de a prinde mingea bătută mai departe și să o arunce mai repede la baze către Pitcher.

Un pitcher are o mare responsabilitate. În sensul că el aruncă mingea într-un meci de baseball. Și tot acel jucător are misiunea de a se asigura că mingea nu îi revine unui adversar.

În schimb, un batter are rolul de a lovi mingea cu o bâtă înainte ca prinzătorul să o poată prinde. După ce mingea a fost lovită de batter, atunci un pitcher fuge și va atinge o serie de patru semne situate pe sol.

Semnele poartă numele de „baze” într-un meci de baseball. Astfel, scorul se va realiza după ce un batter va atinge întreaga serie.

Cum se obțin punctele în baseball? Jucătorul din atac poate marca dacă va lovi mingea și va avansa în baze. Totodată, va trebui să aibă atenția sporită ca să nu fie eliminat când este în teren și până când va marca trei jucători ai propriei echipe.

Nu în ultimul rând, se mai poate marca un punct prin home run, în momentul în care se trimite mingea peste gard, dincolo de teren.

Câte reprize are un meci de baseball?

Un meci de baseball este împărțit pe inning-uri. Un fel de reprize în sporturile ale căror reguli le știi mai bine, cum ar fi fotbalul, de exemplu.

În total, sunt 9 inning-uri, iar dacă partida se va termina la egalitate, atunci se trece la un inning suplimentar.

Prin urmare, această regulă nu va schimba durata unui meci de baseball, fiindcă nu avem parte de un joc cronometrat.

Cât ține un inning la baseball?

După cum ai putut vedea, nu se poate prezice cât va ține un meci de baseball. Totuși, se știe când s-a sfârșit un inning, adică o repriză într-o astfel de partidă.

Concret, se va încheia în momentul în care o formație va reuși să înregistreze trei out-uri, adică să elimine trei jucători ce se aflau în atac.

Cât țin prelungirile la baseball?

Sunt mai multe sporturi în care nu există egalitate. Printre ele se află și baseball-ul. Într-un meci trebuie să aibă loc o departajare între cele două echipe.

Astfel, în cazul în care cele nouă inning-uri sau reprize nu au departajat o echipă, se trece la un inning suplimentar. 

Nici de această dată nu va exista un timp anume. Regula spune că trebuie să fie trei out-uri pentru a fi desemnată o câștigătoare în aceste meciuri.

Concluzii

Regulile unui meci de baseball par complicate la prima vedere. Totuși, nu va fi greu să înveți acest sport dacă urmărești meciuri din Major League Baseball (MLB), campionatul nord-american.

Sfatul meu este să te informezi înainte să plasezi pariuri pe un meci de baseball. Sper că din articolul meu ai putut învăța câteva reguli baseball de bază, dar și cât durează o partidă în acest sport american.

ponturi pe telefon
PRIMEȘTE PONTURI DIRECT PE TELEFON!

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: