Cât durează un meci de handbal?

Scris de Laur198531/05/2024

În acest articol mi-am propus să-ți prezint mai multe informații despre handbal. O să afli, în primul rând, cât durează un meci de handbal și alte detalii interesante.

Totodată, vei mai descoperi răspunsurile la următoarele întrebări: Câte reprize sunt la handbal?, Cât durează o repriză la handbal? și Câte minute are o repriză de handbal?.

O să vezi că regulile din handbal sunt foarte simple. Este un alt sport dinamic, foarte spectaculos și echilibrat, pe alocuri.

cât durează un meci de handbal

Cât ține un meci de handbal?

Ești curios să afli cât durează un meci de handbal? Răspunsul este 60 de minute. Sunt două reprize a câte 30 de minute, la care se adaugă o pauză de 15 minute între ele.

La fel ca în alte sporturi populare, precum fotbalul sau baschet și într-un meci de handbal pot fi prelungiri. Dacă va persista egalitatea, se trece la aruncări de la 7 metri.

Până să îți mai ofer și alte detalii suplimentare despre cât ține un meci de handbal, îți voi prezenta, pe scurt, câteva reguli handbal generale, care te vor ajuta dacă joci ponturi pariuri pe acest sport.

În meciurile de handbal sunt două echipe a câte 7 jucători, dintre care 6 sunt de câmp plus un portar. Pozițiile jucătorilor au următoarele denumiri:

  • inter stânga
  • inter dreapta
  • extremă stânga
  • extremă dreapta
  • centru (sau coordonator de joc)
  • pivot

O altă informație utilă pentru un meci de handbal este că jucătorii care țin mingea nu pot rămâne în posesia ei mai mult de 3 secunde. Totodată, nu pot face mai mult de 3 pași cu mingea în mână.

În meciurile de handbal pot exista și egalități. Regula se aplică în campionatele interne. Totuși, lucrurile se schimbă în competițiile care au sistemul eliminatoriu.

Dureaza un meci de handbal mai mult decât de obicei în aceste competiții, dacă scorul este egal? Răspunsul este DA. Pentru că se mai acordă încă 2 reprize a câte 5 minute de prelungiri.

În cazul în care scorul a rămas egal și după reprizele de prelungiri, atunci se ajunge la lovituri de la 7 metri. Aici, fiecare formație va desemna 5 jucători să execute.

Nu în ultimul rând, antrenorii au ocazia într-un meci de handbal să ceară și time out. Dar despre acest aspect îți voi explica mai multe în paragrafele următoare.

Câte reprize are un meci de handbal?

Un meci de handbal are două reprize, dacă ne raportăm la o partidă în care nu se acordă prelungiri. Cât durează un meci? 60 de minute, pentru că fiecare repriză are câte 30 de minute.

Dureaza un meci de handbal mult? Răspunsul îl putem afla în funcție de echilibrul din acel joc. Teoretic, acest sport nu are parte de multe întreruperi de-a lungul celor două reprize.

Dacă te-ai decis să joci ponturi handbal, să știi că vei sta cu ochii pe un meci aproximativ 1 oră și jumătate. Poate și mai bine, în funcție de cât de fragmentat a fost meciul de handbal respectiv.

Așa cum ți-am explicat anterior, în handbal mai pot apărea situații în care partida se termină la egalitate. Dacă este o competiție cu sistem eliminatoriu, atunci se mai adaugă 2 reprize a câte 5 minute de prelungiri.

Cât ține o repriză de handbal?

O repriză de handbal ține 30 de minute atât în competițiile băieților, cât și în cazul fetelor. Timpul de joc va fi întrerupt de eventualele faulturi, eliminări și, desigur, de time out.

Fiecare echipă are la dispoziție câte două time-out-uri pe repriză. În ultimele 5 minute ale partidei, un antrenor mai poate avea dreptul de a cere un singur time out.

Cât durează un time out? În general, un minut. Această regulă este valabilă pentru toate competițiile de handbal.

Cât durează pauza la handbal?

Într-un meci de handbal jucătorii au și pauză. Se acordă 15 minute între cele două reprize. Așadar, un timp similar ca în fotbal.

Pauza este prielnică pentru jucători ca să se odihnească. Și antrenorii vor beneficia de cele 15 minute pentru a-și ajusta planul tactic pentru restul partidei.

Prin urmare, dacă ne raportăm la cât durează un meci de handbal, cu tot cu pauză, răspunsul ar fi: 75 de minute.  

Dacă mai sunt și prelungiri, atunci durează un meci în jur de 85 de minute sau chiar mai mult (dacă sunt incluse și loviturile de la 7 metri).

Concluzii

Am vorbit despre durată meci handbal aici și ai aflat informații utile. Regulile stabilite de Federația Internațională de Handbal sunt extrem de simple.

Sunt două reprize handbal a câte 60 de minute, la care se adaugă prelungiri și eventuale lovituri de la 7 metri. Gradul de spectacol într-un meci de handbal va crește dacă sunt două formații de nivel apropiat.

Te sfătuiesc să participi la un meci de handbal în România sau în străinătate pentru a-i învăța regulile și mai bine.

Totuși, sper că ai înțeles principalele aspecte din handbal citind articolul meu și, mai important, cât durează un meci.

ponturi pe telefon
PRIMEȘTE PONTURI DIRECT PE TELEFON!

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: