Cât durează un meci de hochei?

Scris de Laur198501/06/2024

Ți-am pregătit un material complet despre hochei. Află în rândurile următoare cât durează un meci de hochei, un sport extrem de popular în SUA, Canada și în unele țări din Europa.

De asemenea, am să-ți prezint detalii și despre câte reprize are un meci de hochei, cât ține o repriză de hochei și cât țin prelungirile la hochei.

Vei mai afla și alte reguli generale despre un meci de hochei. Înainte să plasezi ponturi pariuri pe hochei, cel mai bine este să te informezi din articolul meu.

cât durează un meci de hochei

Cât durează un meci de hochei?

Hocheiul a devenit un sport din ce în ce mai popular și în România, pe lângă țările deja menționate. Așadar, te-ai întrebat vreodată cât dureaza un meci de hochei? Răspunsul este 60 de minute, la fel ca în handbal, de exemplu.

De asemenea, mai există și o pauză de 15 minute între reprize, cum este la fotbal. Sunt două pauze a câte 15 minute. 

În plus, să știi că durata unui meci de hochei va fi influențată de întreruperi. Mai ales când sunt time-out-uri sau accidentări ale unor jucători în urma unor faulturi dure, iar de asta trebuie să ții cont când joci ponturi hochei.

În acest caz, vorbim de un meci de hochei în timp regulamentar. Mai sunt cazuri în care sunt necesare prelungiri sau chiar lovituri de departajare.

Ai aflat cât durează un meci de hochei per total. Totuși, înainte să descoperi detalii despre durata reprizelor sau prelungirilor, hai să-ți prezint reguli generale în hochei.

În primul rând, un asemenea sport se practică folosind un puc pe care jucătorii îl ghidează cu ajutorul unei crose. Hocheiul se poate juca atât pe gheață, cât și pe iarbă.

Numărul jucătorilor dintr-o echipă va fi diferit în funcție de tipul competiției. De exemplu, la masculin o formație va avea 20 de jucători și 3 portari. În schimb, în hocheiul feminin o echipă este alcătuită din 18 jucători și 2 portari.

Indiferent de competiție, nu sunt diferențe între cât ține un meci de hochei. Pe gheață se vor afla șase jucători, dintre care unul este portar. Ceilalți sportivi din teren sunt apărători (doi, de regulă) și înaintași (trei, cei din ofensivă).

Ce este interesant în hochei? Faptul că poți să-ți împingi adversarul într-un meci de hochei, iar din acest motiv sportivii au un echipament de protecție. Totodată, portarii au și o cască specială, în care le este protejată fața.

Scopul principal în meciul de hochei să înscrii cât mai multe goluri. Prin urmare, cine va avea scorul mai mare va fi desemnată câștigătoare.

Antrenorii au la dispoziție în timpul jocului dreptul de a cere un time out, care durează 30 de secunde. Este luat, de regulă, pentru a schimba tactica dacă scorul nu este favorabil în meciul respectiv.

Cât reprize are un meci de hochei?

În hochei sunt trei reprize pentru un meci, indiferent de competiție. Fiecare durează câte 20 de minute. De asemenea, potrivit regulilor din hochei, se mai acordă și o pauză de 15 minute între reprize.

Prin urmare, pe lângă 60 de minute de joc, un meci de hochei ține și până la 90 de minute dacă mai adăugăm și cele 30 de minute de pauză.

Cât ține o repriză de hochei?

Te întrebi cât durează o repriză de hochei? Ei bine, răspunsul este 20 de minute. Timp suficient pentru ca ambele echipe să înscrie goluri.

În total sunt 3 reprize a câte 20 de minute, deci 60 de minute. Dacă mai adăugăm și pauza vom vedea că durează un meci de hochei destul de mult. Trebuie să cunoști toate regulile, pentru că există multe tipuri de pariuri hochei pe care poți face profit.

Cât țin prelungirile la hochei?

În hochei trebuie să existe întotdeauna o echipă învingătoare. Prin urmare, dacă un meci se termină la egalitate, atunci se trece la o repriză de prelungiri.

Prelungirile durează 5 minute. Se va impune formația ce înscrie prima, adică regula „golului de aur”. Dacă nici după prelungiri nu se va stabili o câștigătoare, atunci se trece la lovituri de departajare.

Prin urmare, ține un meci de hochei mult? Răspunsul este pozitiv, în special la meciurile echilibrate dintre echipele bune ale unui campionat.

Concluzii

Sper că din articolul meu te-ai lămurit cât ține un meci de hochei. După cum ai putut vedea, regulile din acest sport nu sunt foarte complicate. Meciurile sunt foarte spectaculoase, mai ales în NHL, campionatul nord-american de hochei.

Vrei să plasezi bilete pe meciuri de hochei? Majoritatea caselor de pariuri au în ofertă acest sport. Și sunt multiple tipuri de pariuri pe hochei la dispoziția ta, cum ar fi solist, handicap european și asiatic, ce formație va înscrie prima sau număr total de goluri.

Sfatul meu este să urmărești cât mai multe partide pentru a te familiariza cu meciurile de hochei. Învață regulile și ai putea încerca să pariezi pe confruntările din campionatele importante. Succes!

ponturi pe telefon
PRIMEȘTE PONTURI DIRECT PE TELEFON!

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: