Cât durează un meci de polo?

Scris de Laur198501/06/2024

Polo pe apă este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi pe echipe. Află din acest articol cât durează un meci de polo, dar și principalele reguli de care să ții cont când joci ponturi pariuri.

Totodată, am să-ți prezint, pe scurt, și câte reprize are un meci de polo și cât durează o repriză la polo.

Nu este un sport greu de înțeles. Dacă vrei să plasezi ponturi pariuri pe acest sport, urmărește cu atenție detaliile din paragrafele următoare.

cât durează un meci de polo

Cât ține un meci de polo?

Spre deosebire de alte sporturi, în polo timpul de joc este cronometrat. Astfel, la întrebarea cât durează un meci de polo, răspunsul este 32 de minute.

Desigur, se mai adaugă și pauzele între reprize, dar un meci nu va dura foarte mult. În continuare o să vezi și alte reguli generale din polo pe apă.

Față în față sunt două echipe într-un bazin, fiecare având șapte jucători, dintre care unul este portar. Atacurile se vor realiza printr-un joc pozițional, ca în handbal.

În polo, jucătorii au următoarele poziții: centru, fundaș, inter dreapta, inter stânga, extremă dreapta și extremă stânga.

Portarul are un rol important într-un meci de polo. În sensul că poate atinge mingea cu două mâini, spre deosebire de restul coechipierilor, care pot folosi doar o mână.

Antrenorii au la dispoziție într-un meci de polo două time out-uri, durata fiind de 60 de secunde. De asemenea, se pot comite faulturi, ceea ce ar duce la întreruperea jocului.

Odată eliminat, un sportiv părăsește meciul într-un colț special amenajat, lângă poarta proprie, unde va sta 20 de secunde.

Un jucător poate să comită cel mult două greșeli individuale. La a treia, va fi eliminat definitiv din jocul respectiv.

Nu în ultimul rând, sunt și lovituri de pedeapsă într-un meci de polo. Acestea se vor executa de la o distanță de cinci metri.

Câte reprize are un meci de polo?

Ești curios să afli și câte reprize are un meci de polo? Ei bine, în total sunt 4 reprize, fiecare având o durată de 8 minute.

Între reprize va exista și o pauză. De exemplu, jucătorii au o pauză de 2 minute între reprizele 1-2, respectiv reprizele 3-4.

De asemenea, potrivit regulamentului din polo, sportivii mai au dreptul la o pauză de 3 minute între a doua și a treia repriză.

Într-un meci de polo se schimbă și terenul de joc. Concret, cele două formații vor face schimbul înainte de începerea reprizei a treia.

Cât durează o repriză la polo?

Durata unei reprize într-un meci de polo este de 8 minute. Sunt patru reprize în total, așa că timpul de joc efectiv va fi de 32 de minute.

Totodată, trebuie să-ți spun că în jocurile de polo din competițiile eliminatorii pot exista și lovituri de departajare.

Concret, dacă un meci s-a terminat la egalitate, atunci se va trece direct la lovituri de departajare. Vor fi desemnați câte cinci jucători din fiecare echipă.

Această regulă se aplică doar în competițiile cu sistem eliminatoriu, cum ar fi cele europene dedicate cluburilor, Campionatele Europene, Campionatele Mondiale sau la Jocurile Olimpice.

Concluzii

Polo este un sport pe echipă foarte spectaculos, în special când se joacă partidele între echipe naționale.

Din acest articol ai aflat cât durează un meci de polo, dar și alte reguli generale. Sfatul meu este să te documentezi bine înainte să plasezi ponturi pariuri pe astfel de partide.

Sper că informațiile din acest material ți-au fost utile, iar acum știi cum se joacă un meci de polo.

ponturi pe telefon
PRIMEȘTE PONTURI DIRECT PE TELEFON!

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: