Handicap asiatic și european pe înțelesul tuturor

1

Am observat întrebări legate de handicapurile propuse de mine la anumite ponturi pariuri de pe site și am decis să scriu un articol în care să prezint mai în detaliu ce înseamnă aceste tipuri de handicap, cum îl găsești la casele de pariuri, dar și care este diferența dintre asian handicap și cel european.

Handicapul asiatic si european

Definiția handicap DEX: totalitatea punctelor cu care o echipă a fost pusă în inferioritate de echipa adversă. european sau întrecere în care concurenții inferiori capătă un avantaj pentru a se egala șansele.

1. Ce înseamnă fiecare tip de handicap european?

La această casă de pariuri online handicapurile sunt prezente în ofertă precum în imaginea de mai jos.

bonus superbet pariuri casino fara depunere
handicap european

Să le iau acum pe rând (1 - pronosticul din prima coloană, x - pronosticul din coloana din mijloc, 2 - pronosticul din a treia coloană):

 • Arsenal handicap european* -3 1 (cota 2.95) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător este nevoie ca Arsenal să câștige acest joc la minim 4 goluri diferență (atenție la pariurile cu handicap se ia în calcul doar timpul regulamentar, fără eventualele reprize de prelungiri) - exemplu 4:0 5:0 5:1 etc.
 • Arsenal handicap european -3 X (cota 4.45) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Arsenal trebuie să câștige la EXACT trei goluri diferență - exemplu: 3:0 4:1 5:2
 • Sunderland handicap european +3 2 (cota 1.93) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Sunderland nu trebuie să piardă la o diferență mai mare de 2 goluri - exemplu: 2:1 3:1 4:2 etc.
 • Arsenal handicap european -2 1 (cota 1.85) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător este nevoie ca Arsenal să câștige acest joc la minim 3 goluri diferență - exemplu: 3:0, 4:0, 5:2 etc.
 • Arsenal handicap european -2 X (cota 4.25) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Arsenal trebuie să câștige la EXACT 2 goluri diferență - exemplu: 2:0 3:1 4:2.
 • Sunderland handicap european +2 2 (cota 3.30) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Sunderland nu trebuie să piardă la o diferență mai mare de un gol - exemplu: 1:1 2:1 3:2 0:0 etc.
 • Arsenal handicap -1 pariuri 1 (cota 1.33) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător este nevoie ca Arsenal să câștige la o diferență de cel puțin două goluri - exemplu: 2:0 3:1 4:2 3:0 etc.
 • Arsenal handicap european -1  X (cota 5,25) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Arsenal trebuie să câștige la EXACT un gol diferență - exemplu: 1:0 2:1 3:2.
 • Sunderland handicap european +1 2 (cota 7.25) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Sunderland nu trebuie să piardă - exemplu: 0:0 0:1 1:1 1:2 etc.
 • Arsenal handicap european +1 1 (cota 1.02) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător este nevoie ca Arsenal să nu piardă acest joc - exemplu: 0:0, 1:0, 2:0, 3:1 etc.
 • Arsenal handicap european +1 X (cota 25.00) - pentru ca acest pronostic să fie câștigator Arsenal trebuie să piardă la EXACT un gol diferență - exemplu: 0:1 1:2 2:3 etc.
 • Sunderland handicap deuropean -1 2 (cota 76.00) - pentru ca acest pronostic să fie câștigător Sunderland trebuie să câștige la minim 2 goluri - exemplu: 0:2, 0:3, 1:3 etc

*am specificat european pentru că la anumite case de pariuri handicapul de forma -x (unde x este un număr) reprezintă handicap asiatic și acolo nu mai există varianta egal, iar în locul ei se restituie miza.

 • Arsenal nici un pariu pe egal - sinonim cu handicap asiatic 0, DNB, Winner, Doar victorie (cam așa le găsești la agențiile de pariuri) - pentru a câștiga trebuie ca Arsenal să câștige meciul, dacă acesta se termină la egalitate pronosticul va primi cota 1, iar dacă Arsenal pierde pariul va fi pierdut.
 • Sunderland nici un pariu pe egal - pentru a câștiga pariul trebuie ca Sunderland să-nvingă, din nou la egal se returnează miza, iar dacă Sunderland pierde pariul este pierdut.

La anumite case de pariuri online, precum și la unele offline, handicapul european va fi găsit sub forma -x.5 sau +x.5. La superbet.ro, de exemplu, găsești handicapurile sub această formă. La acestea nu există varianta pentru x. Să iau câteva exemple:

 • Arsenal -1.5 > pentru a câștiga trebuie ca Arsenal să câștige la 2 sau mai multe goluri.
 • Sunderland +1.5 > pentru a câștiga trebuie ca Sunderland să nu piardă la o diferență mai mare de un gol.
 • Arsenal -2.5 > pentru a câștiga trebuie ca Arsenal să câștige la 3 sau mai multe goluri.
 • Sunderland +2.5 > pentru a câștiga trebuie ca Sunderland să nu piardă la o diferență mai mare de 2 goluri.

În speranța că până acum lucrurile au fost clare vreau acum să-ți prezint diferența dintre handicapul european, cel prezentat mai sus și cel asiatic, pe care-l vei găsi doar la casele de pariuri online.

La handicapul european există 3 variante posibile de pronostic, și anume: pariu pe faptul că o echipă va câștiga la o diferență mai mare decât handicapul, pariuri pe faptul că o formație se va impune la o diferență egală cu handicapul și pariuri pe faptul că o echipă nu va câștiga la o diferență egală cu handicapul.

La handicapul asiatic ai doar 2 variante de pronostic, iar exemplul prezentat de mine mai sus de la Superbet online este exact un asian handicap. Mai sunt însă și handicapuri asiatice cu returnare de miză, parțială sau totală. La pariurile cu returnare totală, de exemplu -1 (atunci când nu există și varianta X), -2, +1, +2 etc câștigi în cazul în care cu golurile puse ca handicap pariul este câștigat, primești miza înapoi dacă cu golurile puse ca handicap scorul este egal și pierzi în cazul în care cu golurile existente ca handicap pronosticul este pierdut.

2. Ce înseamnă fiecare tip de handicap asiatic?

O să raspund la această întrebare prin prezentarea fiecărui tip de pariu cu handicap asiatic. Dac-ai un handicap mai mare nu trebuie decât să adaptezi exemplul meu pentru acel handicap.

 • Handicap (0) - Formația pe care ai pariat trebuie să-nvingă. În caz de egalitate miza se returnează.
 • Handicap (+0.25) - Echipa pe care ai jucat trebuie să câștige meciul. În caz de egal jumătate din miză este returnată, iar pariul pe cealaltă jumătate este considerat a fi câștigător.
 • Handicap (+0.50) - Formația pe care ai mizat trebuie să-nvingă sau meciul să se termine la egalitate.
 • Handicap (+0.75) - Echipa pe care ai pariat trebuie să câștige meciul sau să termine la egalitate. În caz că pierde la un gol diferență primești jumătate din miză înapoi, iar jumătate o pierzi.
 • Handicap (+1) - Formația pe care ai jucat trebuie să-nvingă sau partida să se termine la egalitate. În caz că pierde la un gol diferență primești miza-napoi în totalitate
 • Handicap (+1.25) - Echipa pe care ai mizat trebuie să câștige meciul sau să termine la egalitate. În caz că pierde la un gol diferență jumătate din miză este returnată, iar pariul pe cealaltă jumătate este considerat a fi câștigător.
 • Handicap (+1.50) - Formația pe care ai pariat trebuie să se impună, să facă egal sau să piardă la maxim un gol diferență.
 • Handicap (-0.25) - Echipa pe care ai jucat trebuie să câștige. În caz de egalitate primești jumătate din miză înapoi, iar jumătate o pierzi.
 • Handicap (-0.5) - Formația pe care ai mizat trebuie să-nvingă.
 • Handicap (-0.75) - Echipa pe care ai pariat trebuie să se impună la minim 2 goluri diferență. În caz că-nvinge la un gol diferență, atunci jumătate din miză este câștigată, iar cealaltă jumătate este returnată.
 • Handicap (-1) - Formația pe care ai jucat trebuie să câștige la cel puțin 2 goluri diferență. În caz că-nvinge la un gol diferență primești suma pariată înapoi integral.
 • Handicap (-1.25) - Echipa pe care ai mizat trebuie să-nvingă la minim 2 goluri diferență. În caz că-nvinge la un gol diferență primești jumătate din miză înapoi, iar jumătate o pierzi.
 • Handicap (-1.5) - Formația pe care ai pariat trebuie să câștige la cel puțin 2 goluri diferență.

Un exemplu simplu și cred că destul de explicit. Luăm meciul Arsenal - Sunderland și presupunem că avem cota 2.10 pe pronostic Arsenal handicap asiatic -2 și cota 1.60 pentru pronostic Sunderland asian handicap +2.

Dacă pariem pe Arsenal -2 câștigăm în cazul în care aceasta se impune la 3 sau mai multe goluri diferență, dacă ea câștigă la exact 2 goluri diferență atunci pariul va fi anulat și va primi cota 1, iar dacă Arsenal câștigă la un gol, termină la egalitate sau pierde pariul este pierdut. Dacă pariem pe Sunderland +2 câștigăm dacă Sunderland nu pierde la mai mult de un gol, primim miza-napoi dacă pierde la exact 2 goluri diferență și pierdem dacă este înfrântă la 3 sau mai multe goluri.

Dac-ai neclarități legate de ponturi pariuri pe handicapuri la case pariuri online îți recomand să le lași ca și comentariu la acest articol.

3. Top case de pariuri care oferă handicap asiatic

Case de pariuri handicap asiatic

Handicapurile asiatice reprezintă un mare avantaj pentru casele de pariuri online în comparaţie cu cele offline, deoarece la agenţiile din cartier nu există astfel de opţiuni de pariere. În continuare îţi voi prezenta agenţiile de pariuri recomandate care oferă handicap asiatic.

Voi lua ca reper meciuri din 2 tipuri de competiţii, un meci din Anglia Premier League şi un altul din Cupa Ligii Portugaliei. Astfel vom putea vedea ce oferă casele de pariuri din punct de vedere al handicapului asiatic atât pentru un meci de top, cât şi pentru unul mai puţin important.

3.1 Betano

Una din cele mai bune case de pariuri online licențiate în România și care oferă linii asiatice este Betano.

Opțiunile oferite momentan de Betano, în ceea ce privește pariatul pe piețe de handicap sunt următoarele:

 • handicap asiatic final.
 • total goluri asiatic final.
 • handicap asiatic prima repriză .
 • total goluri asiatic prima prrima repriză.

3.2 Winbet

O agenție de pariuri online deschisă relativ recent, Winbet oferă și ea câteva tipuri de handicap asiatic.

 • handicap asiatic final.
 • total goluri asiatic final.
 • handicap asiatic prima repriză .
 • total goluri asiatic prima prrima repriză.

Cotele sunt bune, iar în câteva cazuri am observat că această casă de pariuri are chiar cote de top pentru unele handicapuri.

3.3 888Sport

Fără îndoială este în top 3 case de pariuri din punct de vedere al ofertei de pariuri cu handicap asiatic. Vom putea juca pariuri online la 888Sport pe următoarele pieţe asiatice:

 • handicap asiatic final.
 • total goluri asiatic final.
 • handicap asiatic prima repriză .
 • total goluri asiatic prima prrima repriză.

3.4 Unibet

Tot ceea ce am scris mai sus la 888Sport este valabil şi la Unibet România. Platformele ambelor case sunt identice, prin urmare nu vor exista diferenţe la oferta de handicap asiatic decât în ceea ce priveşte cotele. Prin urmare vom putea paria cu handicap asiatic la Unibet pe:

 • handicap asiatic final.
 • total goluri asiatic final.
 • handicap asiatic prima repriză .
 • total goluri asiatic prima prrima repriză.

3.5 Superbet

Superbet oferă handicapuri asiatice pentru rezultat final şi total goluri în meci. Comparativ cu casele de pariuri menţionate mai sus nu avem linii asiatice pentru prima repriză, de aceea este doar pe locul 5 în aces top.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
Radu Oprea
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat Pierdut Castigat
15 din 22 68% +795.00 Vezi Ponturi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here