Impozitul la pariuri; online vs offline

0
4045

Impozitul la pariuri online vs offline

În acest articol voi trece-n revistă principalele aspecte legate de impozitele la cele două tipuri de operatori de pariuri: online și offline.

Te voi învăța, de asemenea, cum poți evita plata unor taxe extrem de mari atât în cazul pariurilor offline, cât și la pariurile online.

Click AICI pentru a paria online la una din agențiile offline preferate de români!

1. Impozit la agențiile de pariuri stradale

Dacă încă ești adeptul pariurilor sportive offline, plasate-n agențiile de pariuri din cartier, atunci mă gândesc că știi deja despre taxele și impozitele pe care astfel de operatori le percep.

Pentru început, probabil ai observat că deși tu plasezi un bilet cu o anumită miză, câștigul eventual este calculat cu o sumă mai mică. Acest lucru se-ntâmplă deoarece la agențiile de pariuri offline se percepe o taxă de 5% din miză pentru fiecare bilet plasat. Astfel, dacă mizezi 100 RON pe un bilet câștigul va fi calculat cu miza de 95 RON.

În același timp, când vine vorba de câștigurile înregistrate la pariurile offline se percep următoarele taxe, în funcție de suma de bani câștigată pe bilet:

  • Câștiguri până la 66.750 RON: 1% din suma câștigată.
  • Câștiguri între 66.751 RON – 445.000 RON: 667.5 RON + 16% pentru ceea ce depășeste 66.750 RON.
  • Câștiguri peste 445.000 RON: 61.187.5 RON + 25% pentru ceea ce depășeste 445.000 RON.

Chiar dacă majoritatea pariorilor se-ncadrează la câștiguri de până-n 66.750 RON, în cazul în care ești un jucător care vrea să dea “tunul”, atunci îți recomand să-mparți miza pe mai multe bilete, astfel încât câștigul pe fiecare bilet să nu depășească 66.750 RON. Astfel, în cazul în care “te va lovi norocul”, vei fi scutit de plata unui impozit mai mare.

Aceste impozite sunt oprite direct la sursă, adică de catre agenția de pariuri offline, de fiecare dată când ai un bilet câștigător.

2. Impozit online la casele de pariuri

Pariurile sportive erau “scutite” de taxe și impozite online până-n urmă cu câțiva ani. După reglementarea jocurilor de noroc pe internet au apărut unele taxe care trebuie plătite.

În primul rand trebuie să știi că plasarea unui bilet la casele de pariuri pe internet este gratuită. Dacă joci 100 RON pe un bilet, atunci exact aceea va fi miza, nu se mai aplică taxa de 5%, ca la agențiile de cartier.

În același timp, toate retragerile de la casele de pariuri online licențiate în România implică taxe. Pragurile de impozitare sunt aceleași ca la pariurile offline:

  • Retragere până la 66.750 RON: 1% din suma retrasă.
  • Retragere între 66.751 RON – 445.000 RON: 667.5 RON + 16% pentru ceea ce depășește 66.750 RON.
  • Retragere peste 445.000 RON: 61.187.5 RON + 25% pentru ceea ce depășește 445.000 RON.

Pentru a evita plata unui impozit mai mare îți recomand să efectuezi retragerile în mai multe tranșe, dacă este vorba de o sumă de bani care depășește 66.750 RON. Impozitul la pariurile online se plătește pentru fiecare retragere în parte, NU cumulat, chiar dacă vorbim despre același operator.

Impozitul la pariurile online se oprește și el direct la sursă. Acest lucru înseamnă că dacă retragi 1.000 RON vei primi în contul în care ai retras 990 RON.

În cazul pariurilor sportive online mai putem include și comisionul de retragere al banilor de la bancomat. Aceasta este, însă, o taxă percepută de bancă, nu de operatorul de pariuri, care-n cele mai multe cazuri nu percepe niciun fel de comision la retrageri. Pot exista, însă, anumite situații în care, la depunere, unele agenții de pariuri online percep o taxă de 2-5% din suma depusă, în funcție de metoda de plată folosită.

3. Concluzii 

  1. Offline plătești, în marea majoritate a cazurilor, 5% din miza biletului, în timp ce online cât pariezi atât ai miza pe bilet. 
  2. Offline plătești impozit la fiecare bilet câștigat, online plătești impozit la fiecare retragere din cont.
  3. Acest lucru înseamnă că dacă offline joci 150 de bilete cu 100 RON pe fiecare pe cota 2 și câștigi 100 dintre ele vei plăti impozit total de 200 RON + 750 RON opriți anterior la plasarea fiecărui bilet. Online vei plăti impozit pe retragere, iar dacă ajungi să retragi 6.000 RON (presupun că începi cu 1.000 RON și joci 150 de bilete așa cum am explicat mai sus) vei avea de plătit impozit doar 60 RON. 

Pariază online AICI la agenția recomandată de biletu-zilei.com!

Ti-am prezentat taxele si impozitele care se percep atat la pariurile offline, cat si la pariurile pe internet. Diferentele nu sunt sesizabile, insa pentru unii jucatori aceste chestiuni pot fi importante. Oricum ar fi, taxele nu reprezinta un criteriu pe baza caruia sa alegi agentia de pariuri la care sa joci, deoarece avantajele pariurilor online sunt foarte numeroase si nu incape indoiala ca pariurile pe internet sunt alegerea potrivita.

Clasament Tipsteri

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1 florin1981
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat
30 din 44 68% +925.00 Vezi Ponturi
2 Wade
Forma: Pierdut Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Pierdut
52 din 100 52% +290.00 Vezi Ponturi
3 Tennis.tipster.92
Forma: Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut
32 din 53 60% +238.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here