Pariere responsabilă!

0

Legea din România interzice persoanelor care n-au împlinit vârsta de 18 de ani să participe la jocuri de noroc. În condițiile în care site-ul biletu-zilei.com este un site care promovează jocuri de noroc te rugăm să ieși de pe el dacă nu ai 18 ani împliniți!

Pariere responsabila

Pariurile trebuie tratate ca un hobby

Pariurile sportive trebuie să reprezinte pentru fiecare dintre noi un hobby. Așa cum unii au ca hobby-uri pescuitul, călătoriile prin diverse locuri ale țării sau ale lumii, biliardul sau bowling-ul jucat alături de prieteni etc, așa ar trebui să consideri și tu ca un hobby că joci la agenții de pariuri online.

Este important să rămână un hobby, pentru că altfel pot reprezenta o mare problemă. Spre deosebire de celelalte hobby-uri prezentate anterior, la pariuri există acea tentație a câștigurilor și de aceea trebuie să joci cu responsabilitate.

Atunci când decizi să pariezi trebuie să te gândești de la început că respectiva sumă de bani poate fi pierdută. De aceea este foarte important să pariezi doar atât cât îți permiți să pierzi, nici un ban în plus! Nu juca banii pentru chirie, pentru plata utilităților sau bani care pur și simplu îți sunt necesari pentru traiul de zi cu zi.

Da, există șanse să înmulțești acei bani, dar poate că sunt șanse mai mari să-i pierzi. Și gândește-te acum, dar și înainte de a decide să pariezi banii destinați pentru alte plăți ce vei face dacă pariul va fi pierdut.

În plus, mai trebuie ținut cont de faptul că intrând în astfel de probleme nu vei mai fi la fel de lucid. În mod normal atunci când joci un bilet fără presiune, dacă se poate spune așa, te vei gândi că din eventualul câștig îți vei lua ceva, vei pleca-n vacanță sau, în cel mai rău caz, îi vei reinvesti în pariuri. În acest caz presiunea nu va fi foarte mare!

În schimb, dacă joci bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi nu vei mai avea aceeași gândire. În cele mai multe cazuri vei lua decizii greșite.

Dacă-ți permiți să pariezi într-o lună suma x atunci suma x pariaz-o! Încearcă să-ți gestionezi bugetul de pariere astfel încât să nu rămâi fără bani după 5-10 zile din lună.

De exemplu, dacă bugetul lunar pentru pariuri este de 100 RON încearcă să joci maxim 5 RON pe zi. Astfel vei avea bani de pariuri pentru toată luna (nu trebuie să pariezi zi de zi, deoarece pariind zilnic vei risca să ajungi dependent fără să-ți dai seama). Dacă pe parcurs vin și câștigurile cu atât mai bine.

În schimb, dacă ai buget de 100 RON și joci în weekend 5 bilete cu câte 20 RON fiecare, în cazul în care nu iese niciunul vei rămâne fără bani de pariuri în luna respectivă și tentația de a intra în banii destinați nevoilor de zi cu zi sau, mai rău, de a împrumuta bani pentru pariuri va fi mare.

Pentru o pariere responsabilă ar trebui să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Nu considera pariurile sportive o modalitate de îmbogățire rapidă.
  • Stabilește-ți din start bugetul avut pentru pariuri pe durata unei perioade de timp (poate fi vorba de o lună sau de 2 săptămâni în cazul în care iei salariul în 2 tranșe).
  • Nu depăși acel buget intrând în economii sau împrumutând din alte părți.
  • Nu juca la recuperare, în marea majoritate a cazurilor vei pierde și suma cu care ai început procedura de recuperare.
  • Joacă ponturi pariuri doar atunci când te poți concentra 100% asupra lor, nu dacă ești beat, deprimat sau supărat.
  • Nu pune pe primul plan pariurile, în detrimentul familiei și al prietenilor.

Îți poți da seama dacă ai o problemă cu pariurile răspunzând la întrebările din chestionarul existent pe pagina https://jocresponsabil.ro/autotestare/.

În cazul în care chestionarul îți spune că ai o problemă cu jocurile de noroc atunci apelează la serviciile celor de la Joc Responsabil, serviciu care-ți oferă consiliere gratuită. Nu ezita să apelezi la un astfel de site în cazul în care consideri că ai o problemă. Este mai bine să întâmpini problema din față, atunci când rezolvarea este mai ușoară, decât atunci când ajungi într-o fază-n care va fi mult mai greu de rezolvat.

Un ultim sfat pe această temă ar fi ca atunci când simți că intri în stadiul dependentului de jocuri de noroc să ceri ajutorul unei persoane din familie. Nu este o rușine să-i spui soției, tatălui, fratelui etc că ai o problemă acum, decât să ajungi în faza în care te vei îngloda în datorii sau, mai rău, vei comite fapte regretabile.

L1170664W000663

superbet

L1160659W000328

L1172986W000768

Unibet Logo

L1160657W000330

100% pana la 500 RONBonus pana la 500 RON200% pana la 2000 RON100% pana la 300 RON
Deschide ContDeschide ContDeschide ContDeschide Cont

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
25 din 4063%+921.00Vezi Ponturi