Pariuri pe competiții CS:GO

Scris de Laur198528/07/2022

CS GO, denumirea prescurtată a bine-cunoscutului Counter Strike Global Offensive este unul dintre cele mai populare jocuri pe calculator. Casele de pariuri au ales să ofere de câțiva ani și piețe pe pariuri CS GO. Astfel, împătimiții acestui joc au șansa să-și testeze cunoștințele despre echipe și competiții.

TOP BONUSURI PARIURI FĂRĂ DEPUNERE

gets bet mobile black

100 RON FĂRĂ DEPUNERE

maxbet mobil

50 RON FĂRĂ DEPUNERE

superbet mobil

40 RON FĂRĂ DEPUNERE

pariuri cs go

1. Sfaturi înainte de a paria pe CS: GO.

Dacă ești la început în pariuri pe CS GO, te sfătuiesc să ții cont de sfaturile de mai jos pentru a-ți crește șansele de câștig când joci ponturi pariuri csgo.

1.1 Informează-te despre formatul meciului

Înainte de a plasa un pariu informează-te despre formatul de meci, mai exact câte hărți se vor juca.

Sunt competiții de Esports la care unele runde ale meciurilor se joacă după sistemul BO1 (cel mai bun dintr-o singură mapă) sau BO3 (primul la 2 hărți).

O hartă este câștigată de echipa care ajunge prima la 16 runde. În cazul în care este egalitate, 15-15, se joacă overtime. În prelungiri se dispută 2 reprize a câte 3 runde fiecare.

1.2 Analizează componența echipelor

Această analiză este foarte utilă, pentru că este posibil ca din echipa pe care pariezi să lipseasca un jucator important.

Alege o sursă de informare care ofera informații de ultim moment. HLTV.org este o astfel de sursa, si aici gasim multe informatii utile care ne ajuta in alegerea unui pariu.

hltv

Spre exemplu, din imaginea de mai sus furnizată de hltv.org avem informații legate de echipele de start din meciul dintre mousesports și FaZe.

Totodată avem o comparație între cei mai în formă jucători din echipele respective. Aici vei găsi informații utile despre performanțele lor recente. Ropz are mai multe kill-uri per rundă și moare și de mai puține ori, în medie, decât Niko. În aceste condiții am putea merge pe over la kill-uri pe Harta 1 în ceea ce-l privește pe Ropz.

HLTV.org furnizează și informații despre performanțele recente ale echipelor pe hărțile disponibile în competiții.

cs-go-map-stats

De aici ne alegem informații utile pentru a plasa pariuri CS GO. Este evident, spre exemplu, că Mousesport va alege ca hartă Dust2 sau, dacă nu va fi disponibilă, Inferno, pentru că băieții se descurcă foarte bine pe aceste hărți. De partea cealaltă, ar trebui să baneze hărțile Mirage sau Nuke, hărți pe care FaZe poate dicta ușor ritmul partidei.

2. Tipuri de pariuri CS:GO

Principalele case pariuri din România oferă cam aceleași piete de pariuri CS GO. În continuare le voi analiza pe fiecare-n parte.

2.1 Cote meci

Sunt oferite cote pentru câștigătorul meciului. Aici lucrurile sunt simple, iar piața este cea mai pariată, pentru că-n cazul CS GO cotele sunt de multe ori echilibrate și avem și un payout bun.

2.2 Handicap hartă

În cazul în care avem un meci care se dispută dupa sistemul BO3 sau BO5 (cel mai bun din 3 sau din 5 hărți), aici găsim piețe pe handicap, deseori foarte tentante.

cs-go-handicap-harta

2.3 Total hărți

În acest caz nu ne interesează cine va câștiga partida, ci numărul de mape jucate, respectiv dacă meciul va ajunge sau nu în joc decisiv.

cs-go-total-harti

2.4 Scor corect hartă

Aici avem de-a face cu o piață similară handicapului, dar avem cote ceva mai bune dacă intuim și echipa care va câștiga în caz că se va ajunge în joc decisiv.

cs-go-scor-corect-harta

2.5 Pariuri pe hartă

Avem opțiuni de pariuri pe prima hartă care se va juca. Putem paria pe echipa care va câștiga prima hartă, aspect care conteaza foarte mult de harta care va fi aleasă.

Similar, putem paria pe numărul de runde jucate pe prima hartă, precum și pe un handicap pe runde în favoarea sau în defavoarea unei echipe.

cs-go-pariuri-pe-harta

2.6 Rezultat Hartă și Total Runde

Dacă vrei puțină adrenalină poți paria pe câștigătorul hărții, combinat cu numărul de runde jucate, sub sau peste. Aici, în general, site-urile de pariuri cs go oferă cote ceva mai mari, dar și riscul este pe măsură.

cs-go-rezultat-harta-total-runde

2.7 Harta 1 - Total runde - Par/Impar.

Nu recomand pariurile pe această piață, deoarece consider că sunt pură loterie. Este greu de prezis, pentru că de analizat, nu poate fi vorba, dacă numarul final de runde va fi unul par sau impar.

2.8 Harta 1 - Runda 1

Runda de debut a oricărei hărți din orice meci de CS GO competitiv este denumită runda de pistoale. Ambele echipe încep runda având doar pistoale și bani pentru a cumpăra utilități (de regulă, armură pentru piept sau grenade).

Un avantaj urias aici îl au echipele care statistic se descurcă bine în rundele de pistoale, chiar dacă ulterior vor pierde harta.

2.9 Harta 1 - Primul la 5 runde.

Nu este nevoie de multe explicații aici. Câștigătoare va fi echipa care ajunge prima la 5 runde pe prima hartă jucată.

Totuși, în majoritatea cazurilor echipa care câștigă runda de pistoale ajunge prima la 5 runde.

De ce?

Răspunsul este simplu. Câștigarea rundei de pistoale îți oferă încă 2 runde de arme, unde teoretic echipa care deține arme mai bune ar trebui să câștige.

Echipa care pierde runda de pistoale va fi nevoită să facă eco (adica să nu cumpere arme) în următoarele 2 runde, pentru ca mai apoi să intre din runda a patra complet echipată.

2.10 Harta 1 - Să câștige runda de pistoale și meciul

Din nou, avem o piață cu cote foarte mari. Trebuie să indicăm echipa care va câștiga atât runda de pistoale cât și, în final, harta.

Se întâmplă frecvent să asistăm la partide dominate cap-coadă pe anumite hărți de echipele din scena PRO. Astfel uneori merită încercat și acest tip de pariu.

2.11 Cele mai multe kills în meci

Un kill sau un frag cum este denumit în limbajul jucătorilor este atunci când ucizi un jucător din echipa adversă.

Cele mai multe kill-uri într-un meci înseamnă alegerea echipei care va avea, la finalul partidei, cel mai mare număr de frag-uri.

cs-go-cele-mai-multe-kills

2.12 Harta 1 - Cele mai multe kills.

Aici lucrurile stau la fel ca mai sus, numai că este vorba despre numărul de frag-uri de pe prima hartă jucată, nu pentru tot meciul.

2.13 Harta 1 - Total Kills / jucător

Acum avem o piață dedicată pariorilor ceva mai familiarizați cu scena competitivă CS GO. Trebuie să indicăm numărul de kill-uri, pe o piață de peste/sub pentru un anumit jucător.

Spre exemplu, scriam mai sus că ropz, jucătorul celor de la mousesport are o medie de 0.8 kill-uri pe rundă. Acest lucru înseamnă că dacă se vor juca peste 26 de runde în cadrul primei hărți ropz ar trebui să acopere acea linie, iar pariul pe over să fie câștigător.

cs-go-pariuri-pe-kills-jucator

2.14 Harta 1 - Knife Kill

O altă piață care oferă cote foarte mari este cea de knife kill pe harta 1, adica să asistăm, în orice rundă din prima mapă, la un frag făcut cu cuțitul de un jucător. Scenariul este întâlnit rar în scena competitivă.

2.15 Harta 1 - Cele mai multe first kills

First Kills sau entry frag cum mai este denumit reprezintă prima eliminare a unui inamic făcută în cadrul unei runde.

Pentru ca pariul să fie câștigător echipa aleasă trebuie să aibă cele mai multe hărți în care a eliminat prima un jucător advers.

cs-go-cele-mai-multe-first-kills

2.16 Harta 1 - Cele mai multe clutches câștigate

Este la fel ca-n cazul entry fragurilor, numai că acum se pariază pe clutch-uri.

Un clutch reprezintă o rundă câștigată de o echipă aflată-n dezavantaj clar (spre exemplu, ramane un singur jucător și câștigă contra a 4 sau chiar 5 adversari.

2.17 Harta 1 - Orice jucător să primească un as

De regulă primim o cotă de minim 5 pentru un astfel de pariu.

Un as reprezintă eliminarea de către același jucător a tuturor oponenților în cadrul unei runde.

2.18 Pariuri pe hartă - obiective

Aici avem de ales între diferitele scenarii în care se poate câștiga o rundă. Putem paria că vor fi peste 2 echipe câștigate prin scurgerea timpului (nu sunt uciși toți adversarii-n limita timpului alocat unei runde).

De asemenea, putem paria pe numărul de runde câștigate prin explozia bombei plantate de echipa teroriștilor sau prin dezamorsarea bombei de către contrateroriști.

cs-go-pariuri-pe-harti-obiective

3. Cea mai bună casă de pariuri la care poți juca pariuri pe CS GO.

Unibet este principalul site de pariuri CS GO, dar găsim și-n oferta altor agenții (Betano, Netbet, Fortuna) piețe pe acest joc electronic.

Aceasta este și casa de la care m-am inspirat când am redactat partea a doua a articolului, pentru că acoperă cam toate piețele de interes pentru un parior interesat de cs go.

Oferă cote pe victorie la general, numărul de hărți jucate, handicap pe hărți, handicap pe runde, câștigătorul rundei de pistoale sau performanțe individuale ale jucătorilor.

În plus oferă piețe și pentru numărul de runde câștigate printr-o anumită metodă (dezamorsarea bombei, detonare, expirarea timpului), piața pentru knife kill în meci, piața pentru câștigarea rundei de pistoale și a meciului.

Totodată, aș mai bifa un plus, faptul că validările pariurilor se realizează foarte rapid, mult mai rapid decât la alte case de pariuri online.

4. La meciurile de CS:GO se și trișează

Au fost câteva cazuri în care jucători profesioniști au trișat în timpul competițiilor. Unul dintre cazurile celebre este cel al lui Forsaken, jucător care a rulat un script ascuns pe calculator pentru a muta ținta direct pe capul adversarului, oferindu-și astfel un avantaj incorect.

Din fericire, însă, Forsaken a fost prins chiar în timpul meciului, iar echipa lui a fost descalificată.

Sunt, însă, cazuri și suspiciuni care au nevoie de timp suplimentar de investigare. Astfel dacă un jucător trișează iar echipa lui câștigă pe nedrept și noi am pariat pe echipa adversă pariul va fi declarat pierdut, chiar dacă ulterior, să zicem după 2-3 luni, echipa este declarată câștigătoare "la masa verde".

5. Întrebări frecvente Counter Strike

5.1 Cât durează un meci de CS:GO?

Când vorbim despre durata unei partide CS:GO trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Primul dintre acestea ține de sistemul după care se desfășoară partida. Acesta poate fi de tipul cel mai bun din 3 meciuri, cine ajunge primul la 5 meciuri câștigate (asta în cazul finalelor) sau cine câștigă partida (1/1 meciuri).

Totodată, trebuie știut că un meci ține până când una dintre echipe ajunge la 16 runde câștigate. Pot exista și prelungiri, în cazul egalității la 15. Ca durată minimă a unei partide putem aproxima la 30 de minute de joc, în timp ce dacă discutăm de o perioada maximă, o partidă poate dura și câteva ore.

6. Concluzii

Pariurile pe CS GO reprezintă o alternativă viabilă și poate fi o sursă de câștig pentru cei care urmăresc acest sport electronic. Analizează cu atenție evenimentele și ține cont și de sfaturile din acest articol.

Dacă ai nelămuriri sau întrebări legate de pariurile pe CS GO poți lăsa un comentariu mai jos.

Te-ar mai putea interesa și:

Lasă un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tipsterul Lunii

Bmg
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Pierdut Pierdut
CÂȘTIGATE
59 din 88
PROCENTAJ
67%
UNITĂȚI
+596
Vezi Ponturi


S-ar putea  te intereseze și:

Pronosticuri fotbal pauză / final 18.11.2022

Pronosticuri fotbal pauză / final 18.11.2022

Ponturi pariuri 1X2 20.11.2022

Ponturi pariuri 1X2 20.11.2022

Ponturi GG azi 19.11.2022

Ponturi GG azi 19.11.2022

Pariurile de tip sub / peste explicate în detaliu

Pariurile de tip sub / peste explicate în detaliu

Oferta Plus Fortuna și Casa Pariurilor

Oferta Plus Fortuna și Casa Pariurilor

Impozit pariuri sportive și alte jocuri de noroc (2022)

Impozit pariuri sportive și alte jocuri de noroc (2022)

Pariuri pe curse de cai – sfaturi utile și strategii pentru a câștiga

Pariuri pe curse de cai – sfaturi utile și strategii pentru a câștiga

Pariuri pe competiții CS:GO

Pariuri pe competiții CS:GO

Card pentru pariuri online

Card pentru pariuri online