Pariuri pe curse de cai – sfaturi utile și strategii pentru a câștiga

Scris de Laur198503/01/2023

Pariurile pe cursele de cai sunt foarte populare în Regatul Unit. La noi în țară se parianză foarte puțin pe acest sport. Se întâmplă acest lucru din cauza slabei informări a pariorilor despre cursele de cai și despre strategiile care pot fi aplicate.

În acest articol o să-ți prezint toate aspectele de care ar trebui să ții cont atunci când te hotărăști să mizezi pe cai de curse.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

logo manhattan casino

100% PÂNĂ LA 300 RON

logo luck

500 + 50 RON PARIURI GRATUITE

curse de cai pariuri

1. Cum se analizează o cursă de cai

Ca și la pariurile pe echipele de fotbal sau pe oricare alt sport și la cursele de cai trebuie să te informezi foarte temeinic în legătură cu caii care iau parte la îtrecere și jocheii acestora.

De asemenea trebuie să fii informat și-n legătură cu tipul pistei pe care se va alerga (nisip, gazon natural, gazon artificial), lungimea pistei și numărul participanților.

Trebuie să ai în vedere și analiza jocheului și vârsta calului. Dacă cei doi au mai concurat împreună sunt șanse să se descurce și de această dată, însă omul este la mâna animalului. Vârsta calului de multe ori influențează rezultatul final. Un cal bătrân are rezistență bună, dar nu se poate compara cu sprintul unui cal tânăr.

Sunt curse în care cailor li se adaugă greutăți suplimentare, acelea sunt curse cu handicap.

Ține cont că uneori se fac curse cu câstigatorii unor curse mai vechi. Dacă a trecut mai mult timp de când acea pereche a câștigat cursa nu poți să concluzionezi că va fi favorită și acum la câștigarea cursei.

Pariorii cu experiență speculează aceste lucruri și le pot transforma în beneficii pentru ei.

2. Tipuri de pariuri pe cursele de cai

2.1 Pariu simplu

Acest pariu se referă la câștigătorul cursei. Aici ai de ales între 2 cote:

 • o cotă fixă care este afișată cu mult timp înainte de începerea cursei.
 • o cotă care este afișată cu câteva minute înainte să înceapă cursa (Starting Price).

Dacă joci pe cota fixă ai ocazia să întâlnești la ora începerii un SP mai mic sau mai mare față de cota ta.

2.2 Pariu Each-Way

Beneficiezi de acest pariu bifând căsuța E/W din dreptul cotei. Jumătate din miză se va înmulți cu cota pentru prima poziție în cazul în care calul ales va fi câștigător.

Dacă nu va câștiga, nu vei pierde tot! Jumătate din miză se va înmulți cu cota aferentă poziției cu numărul 2 sau 3, în funcție de numărul participanților la cursă.

Pentru cursele cu 5-7 participanți concurentul ales de tine trebuie să termine pe una din primele 2 poziții. Pentru cursele cu 8-15 participant trebuie să termine pe unul dintre primele 3 locuri, iar în cursele cu peste 16 participanți trebuie să se claseze pe una din primele 4 poziții.

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este că la cursele cu 2-4 participanți acest tip de pariu nu se regăsește în ofertă.

2.3 Dead head

În cazul în care 2 cai termină la egalitate o să câștigi doar cu jumătate din miză. Aceasta se va înmulți cu cota aferentă pariului tău.

2.4 Forecast / Reverse Forecast

Pentru primul tip de pariu trebuie să indici ordinea exactă a primilor 2 cai care vor trece linia de sosire.

La al doilea pariu - Reverse Forecast - trebuie să-i indici corect pe primii 2 cai, fără să fie necesar să pronostichezi corect și ordinea exactă.

2.5 Tricast / Reverse Tricast

Ca și la tipul anterior de pariu în care trebuia să indici primii doi clasați, aici trebuie să pronostichezi primii 3 cai, în ordine exactă pentru primul tip și în ordine aleatorie pentru Reverse Tricast.

2.6 Pariuri în sistem

Ca la oricare sport, și la cursele de cai poți să joci bilete pariuri de tip sistem. Alegi în mod normal concurenți care crezi că vor câștiga cursa și plasezi pariul în sistemul dorit.

Poți combina în sistem atât pariul clasic pe câștigătorul cursei cât și pe tipul E/W, dar mizele vor trebui scrise separat pentru cel de-al doilea tip de pariu.

Totodată aș vrea să-ți mai prezint și opțiunea Daily Double. prin care alegi câstigătorii la 2 curse consecutive. Pick 3 și Pick 4 sunt opțiuni similare cu Daily Double, doar că aici este pentru 3 sau 4 curse consecutive.

3. Site-uri utile pentru pariuri pe curse de cai

Site-ul betoclock.com îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru cursa ta sau pentru oricare altă cursă.

Alături de acesta mai avem alte 2 site-uri utile:

 • skysports.com - vei găsei statistici și informații despre cursele din Marea Britanie.
 • racingpost.com - este un site mai amplu, care-ți pune la dispoziție foarte multe informații, dar, în comparație cu celelalte 2 site-uri, acesta este contracost dacă vrei să ai acces la informațiile Premium.

4. Strategii pentru a câștiga la cursele de cai

4.1 Sistemul bazat pe o bună informare

Poate că acesta este un sistem cam bizar însă rămâne cel mai bun și mai sigur sistem de pariere la cursele de cai. O amplă informare te va face să-ți   singur de  de pariu pe care  mulezi cel bine de cursele  profitabile.

Cu o informare   un bun management  băncii, pe termen lung, se poate scoate un profit  de consistent  constant din acest sport.

4.2 Strategia care are la baza cartea lui Mohamed Ali

Este o strategie la pariuri inspirată din cartea How To Place Bet On Favourites For A Living (Cum să pariezi pe favoriți pentru a trăi din această activitate). Aceasta a fost scrisă de Mohamed Ali și are la bază 7 reguli:

 • Regula 1: cursa să fie cu maxim 13 concurenți.
 • Regula 2: calul pe care l-ai ales să fie maxim pe poziția a noua.
 • Regula 3: calul să nu fi avut o absența mai lungă de 21 de zile.
 • Regula 4: lungimea pistei să fie identică sau mai mică decât precedenta-n care a participat calul (maxim 300 de metri).
 • Regula 5: condițiile meteo și tipul pistei să fie identice.
 • Regula 6: calul trebuie să fi terminat pe una dintre primele 2 poziții în ultima cursă în care a participat.
 • Regula 7: jocheul trebuie să fie experimentat.

Aceasta este o strategie bună de încercat, însă nu-ți poate garanta profitul, atât pe termen lung, dar nici pe termen scurt.

4.3 Strategie bazată pe favoriți "falși"

Principala calitate avută de top case de pariuri online este de a deruta pariorul. Și de această dată lucrurile stau la fel. Un favorit are probabilitate de câștig între 60-80%, iar agențiile oferă cotă de favorit altui cal, pentru a-l determina pe parior să parieze pe favoritul "fals".

Printr-un exemplu o să-ți prezint felul în care poți faci profit ajutându-te de acest șiretlic al caselor de pariuri.

Alege 5 curse cai și favoritul cursei (favoritul după statistici și informații, nu favoritul conform cotei). Pune un pariu în sistem 3 din 5 cu miză de 10 RON pe fiecare. O să ai o investiție totală de 100 RON pentru că biletul în sistem 3 din 5 are 10 combinații posibile. Pentru a avea cel puțin o combinație câștigătoare pe bilet trebuie să prinzi cel puțin 3 câștigători.

5. Case de pariuri la care poți paria pe curse cu cai.

Vom prezenta principalele case de pariuri la care poți juca ponturi pariuri pe curse de cai. Momentan am găsit doar la Fortuna pariuri pe curse de cai, însă voi verifica periodic oferta celorlalte case și voi reveni cu update-uri.

Te-ar mai putea interesa și:

 • Fortuna Bet - informații utile despre o agenție online la care poți juca pariuri pe curse de cai
 • Șirul lui Fibonacci - vezi cum se aplică în pariuri Șirul lui Fibonacci
 • Păreri Fortuna forum - citește părerile jucătorilor despre casa de pariuri online eFortuna

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


S-ar putea  te intereseze și: