Dacă nu ai jucat vreodată pariuri pe darts s-ar putea s-o faci după ce vei citi acest articol. Îți voi prezenta mai întâi regulile jocului, după care voi enumera pariurile disponibile și voi dezvolta câteva din strategiile de succes la acest joc.
CASE DE PARIURI ONLINE NOI
PÂNĂ LA 500 RON
50% PÂNĂ LA 500 RON
1.000 RON + 100 RON FREEBET
Jocul de darts începe să fie cunoscut și pariat în toată lumea, primind atracție sporită în ultimele 2 decenii.
Tradițional a fost și este jucat în pub-urile britanice, însă s-a făcut rapid cunoscut și în alte țări, precum Belgia, Olanda, Austria, Germania sau Canada.
De aici sunt cunoscuți cei mai buni jucători ai planetei.
Turneele finale de darts ca World Championships, World Matchplay, Premier League sau Darts Grand Slam sunt jucate în fața unor săli arhipline, cu peste 15.000 de fani.
În acest mod afacerea s-a transformat rapid într-una extrem de profitabilă (milioane de $). Simplitatea acestui joc ne face să ne îndreptăm atenția spre detaliile utile pariurilor online.
Darts reguli de bază
Ambii jucători pornesc cu un scor de 501, iar primul care ajunge la 0 câștigă leg-ul. Ca să ajungi la 0 trebuie să termini cu o dublă.
De exemplu: dacă jucătorul mai are 40 de puncte trebuie să nimerească o dublă de 20.
Centrul tablei de darts, cunoscut drept bulls-eye, trebuie să se afle la o înălțime de 1.73m de podea.
Săgețile de darts sunt aruncate de la o linie bine trasată, situată la o distanță de 2.37m față de board.
Pentru a afla cine începe primul partida ambii jucători aruncă spre bulls-eye. Cine va fi mai aproape de centrul tablei de darts, acela va arunca primul.
Dacă ambii jucători lovesc centrul tablei, atunci vor continua să arunce, până la o departajare clară.
9-Dart Finish este, dacă vrei, echivalentul unui 147 în snooker, iar în darts are loc atunci când jucătorul închide cu 9 săgeți partida.
Un exemplu ar fi: 8 triple de 20 la rând și pentru final o dublă de 20.
Sunt anumite excepții la turneele de tip double start. Aici jucătorul trebuie să înceapă și să termine partida cu o "dublă".
Sunt 2 tipuri de meciuri de Darts: Set Play și Match Play.
Set Play este atunci când jucătorul câștigă un anumit număr de seturi. De obicei se joacă pe modelul: "primul la 5, 6 sau 7 seturi".
Seturile sunt formate din "leg-uri" și de obicei un set se câștigă pe principiul "cel mai bun din 5 legs". Un leg este un meci de 501 puncte.
Match Play este o metodă mai simplă. Aici contorizezi un leg la scor de fiecare dată când câștigi un leg obișnuit.
Nu mai este o metodă de "primul la x legs" pentru a completa un număr de seturi.
Tipuri de pariuri pe darts
Câștigător meci
Îți permite să pariezi pe jucătorul care crezi că se va impune în partida aleasă.
Total legs
Pariezi pe numărul total de reprize (legs) disputate în meci.
Scor set 1
Pariezi pe scorul exact al primului set.
Handicap asiatic set 1
Un jucător pornește cu avantaj sau handicap și trebuie să anticipezi cum se va termina primul set luând în calcul acel handicap.
Aruncări de 180 în manșă (manșa 1, set 1)
Mizezi pe faptul că se va reuși sau nu o aruncare de 180s în prima manșă a primului set.
Jucător 180s
Poți miza sub / peste pe numărul de "180 de puncte" reușite în meci de jucătorul respectiv.
Rezultat maxim 180 de puncte
Pariezi sub / peste pe numărul total de "180 de puncte" reușite în meci.
Cele mai multe scoruri de 180 puncte
Mizezi pe jucătorul care va reuși cele mai multe "180 de puncte" în meci, existând și varianta de egalitate.
Aceste tipuri de pariuri fac parte din oferta Betano.
Cum găsești value bets la darts
Darts este un sport simplu, dar spectaculos în același timp, ce permite adesea câștiguri din partea jucătorului underdog.
În căutarea de value bets în oferta de pariuri trebuie să fii atent la cei 2 jucători și să evaluezi forma de moment din turneu.
Jucătorii clasați în zona locurilor 60-70 sunt cei vizați în această situație, fiind cei mai predispuși să producă o surpriză.
Pariorii trebuie să considere și durata meciului ca unul dintre factorii importanți în stabilirea mizei.
De exemplu, la turneul European Tour evenimentele au loc în weekend, cu majoritatea meciurilor jucate pe un format: primul la 6 legs.
Acest tip scurt de meci este o oportunitate perfectă pentru a găsi o valoare excelentă la jucătorii nefavoriți (underdog).
Celebra zicala "stats don't lie" este valabilă și la darts. Este crucial să ții minte asta dacă vrei să găsești o valoare foarte bună în zona pariurilor speciale, gen 180 hitting.
O concepție greșită ar fi că cei mai buni jucători găsesc tripla de 60 de puncte mai des decât cei slab clasați.
Total fals.
Luăm exemplul celui mai cunoscut jucător de darts, Phil "the power" Taylor, care optează des sa arunce a treia săgeată spre tripla de 19 (după 2 triple de 20 la primele 2 săgeți).
Procedează astfel pentru că prin stilul lui de aruncare lasă săgețile îndreptate în jos și este dificil să găsească de fiecare dată loc și pentru o a treia în același loc.
Combinațiile finale fac din darts un sport de urmărit, unul care oferă emoții pe final.
De exemplu, la o închidere de 139 de puncte jucătorul trebuie să arunce pe rând: o triplă de 19, o triplă de 14 și o dublă de 20. Un adevărat mix de aruncări în poziții diferite pe tablă.
Când pariezi pe jucătorul care va obține cea mai mare închidere în meci istoria acestor lovituri este o statistică de luat în seamă.
Aici trebuie să cauți în statistică dacă jucătorul respectiv închide ușor sau are reale dificultăți.
Aruncările de 180, după 180, dau bine la cameră, însă la combinațiile finale se decide meciul. Este, dacă vrei, momentul din jocul de darts, care separă "băieții" de "bărbați".
Jucători precum Raymond van Barneveld sau Simon Whitlock sunt recunoscuți pentru închiderile lor de senzație, cu o precizie fantastică.
Ca și serviciul la tenis, jucătorul de darts care aruncă primul într-un leg are un avantaj semnificativ. Mai exact, un avantaj de 3 săgeți în fața oponentului.
Faptul că știi cine aruncă mai întâi într-un meci, reprezintă un avantaj imens asupra rezultatului final, mai ales dacă sunt partide disputate pe un format scurt, gen "primul care ajunge la 6 legs".
Astfel, trebuie să aștepți până o astfel de informație este disponibilă dacă vrei să plasezi o miză în zona pariurilor "câștigător meci" sau "scor corect". 2 jucători de valori apropiate, în locuri vecine din clasament pot fi apreciați la fel de către agențiile de pariuri.
Statistic, dacă pariezi pe jucătorul care începe meciul vei avea mai mult de câștigat decât de pierdut.
Strategii câștigătoare la darts
Una din cele mai profitabile strategii la pariuri, pe darts, vine din primele runde ale unui turneu major.
Cele mai prestigioase competiții în domeniu sunt: World Championship, Premier League, Matchplay, Grand Slam, Grand Prix, UK Open, Players Championship și European Championship.
La aceste turnee surprizele sunt foarte rare. Astfel, dacă mizezi constant pe favoriți în rundele incipiente, câștigul va fi unul solid.
Tot în aceste runde din turnee poți plasa un pariu că jucătorul favorit să câștige într-un anumit range la opțiunea de scor corect.
Să zicem că avem turneul World Matchplay, unde câștigătorul este cel care ajunge primul la 10 partide.
Aici poți să selectezi partidele în care favoriții principali concurează în fața unor jucători modești.
Ca exemplu poți lua primii 4-5 jucători favoriți la acel turneu și mizezi că ei o să câștige meciul de debut în intervalul scorului de 10-2 la 10-6.
Altă strategie care dă roade este cea pe peste sau sub la numărul de legs.
Alegând un câștigător se poate dovedi deseori un lucru greu în jocul de darts, mai ales dacă avem o partidă între jucători de valori apropiate.
Astfel, cu ajutorul statisticii și a formei de moment ne putem orienta spre pariurile de "sub sau peste" la puncte. Folosită inteligent, aceasta poate deveni o strategie profitabilă pe termen lung.
Evaluarea tabloului principal într-un turneu este esențială când te gândești să plasezi un pariu.
Dacă jucătorul vizat are o formă bună și un traseu favorabil după tragerea la sorți poți plasa o miză pe future events.
Aici ai mai multe variante, dau doar 2 exemple: ca jucătorul vizat să ajungă în semifinale sau chiar mai mult, să meargă "all the way" și să fie desemnat câștigătorul turneului.
Concluzii
Folosind tehnicile de pariuri explicate mai sus ar trebui să-ți permită să găsești o valoare bună pe piața pariurilor de darts.
Însă, într-un sport care e delimitat de milimetri va fi întotdeauna un element de risc.
Fii sigur că înțelegi regulile și piața pariurilor online în jocul de darts, altfel bugetul alocat precum și money managementul vor fi afectate.
Găsirea statisticilor la acest sport nu este deloc facilă și poate duce la oboseală. Însă, după ce informația potrivită este găsită, încrederea pariorului în pronosticul vizat va fi sporită.
Ca și la ponturi pariuri pe alte sporturi trebuie să-ți faci propriul research! Forma este crucială într-un sport care depinde foarte mult de forța mentală și de încredere.
Există întotdeauna o doză de risc atunci când pariezi, însă dacă studiezi piața și analizezi meciul până la cele mai mici detalii, atunci șansele să faci profit din acest sport vor crește vizibil.