Pronosport – scheme reduse și rezultate

Scris de Laur198523/01/2024

Mulți dintre pariorii experimentați de astăzi au nostalgii când aud cuvântul Pronosport. Pentru cei mai tineri dintre voi am ales să prezint astăzi unul din cele mai vechi jocuri de pariuri sportive, organizat de Loteria Română, ce a făcut istorie la noi în țară.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo pariuriplus ro

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo elite slots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

pronosport

Ce este Pronosport și cum se joacă?

Pronosport este cel mai vechi joc de pariuri sportive de la noi din țară.

Este organizat de Loteria Română, companie națională cu capital majoritar de stat, astfel că putem spune că este joc organizat de Statul Român.

În fiecare săptămână avem o ofertă competițională aleasă cu grijă de furnizorul jocului. Este pus la dispoziția jucătorilor un program de concurs format din 13 partide de fotbal.

Vreme de zeci de ani aceste 13 meciuri erau alese doar din prima ligă italiană de fotbal, însă recent am văzut că, ocazional, Loteria Română își îndreaptă atenția și spre prima ligă spaniolă, La Liga.

Pentru a participa la jocul de Pronosport este necesar să completezi un bilet cu opțiunile de joc pentru fiecare meci.

Sistemul de pariere este unul foarte simplu: nu poți alege decât pronostic pe rezultatul final, pe o singură piață pusă la dispoziție de organizator, 1-X-2. Cu alte cuvinte va trebui să indici pentru fiecare meci în parte rezultatul final, victorie gazde, egalitate sau victorie oaspeți.

Pronosport Cel Mai Vechi Joc De Pariuri Sportive1

Tot ce trebuie să achiți este contravaloarea unui bilet de joc, care pentru o variantă simplă costă 12 RON, la o cotă de participare de 100% și doar 3 RON, pentru o cotă de participare de 25%.

În plus, vei suporta și contravaloarea imprimării tichetului fizic, în cuantum de 0.50 RON.

Diferența față de sistemul clasic de pariere este că la Pronosport nu există cote sau mize ajustabile, nu există sisteme de joc. La Pronosport pur și simplu plătești o taxă pentru bilet și speri la marele câștig, dacă indici toate cele 13 rezultate corecte ale meciurilor din etapa respectivă.

Câștigurile la Pronosport 

De regulă, organizatorul, Loteria Română, are un sistem de câștig bazat pe 3 categorii, în funcție de numărul de pronosticuri corecte indicate pe un bilet de joc.

Conform furnizorului, aceste 3 categorii presupun sunt:

  • Categoria 1 - pentru variantele cu cel mai mare numar de pronosticuri exacte
  • Categoria 2 - pentru variantele cu numar imediat inferior celei de la categoria 1
  • Categoria 3 - pentru variantele cu numar imediat inferior celei de la categoria 2 

Categoria întâi, care presupune cel mai mare câștig, este acordată participantului care reușește să indice rezultatele corecte ale tuturor evenimentelor selectate de furnizor din săptămâna respectivă.

Dacă sunt mai mulți câștigători care reușesc într-o săptămână să indice toate cele 13 rezultate corecte ale meciurilor impuse, atunci este evident că și câștigul se va împărți în mod egal între aceștia.

Atenție! Biletul completat de jucător în agențiile Loteriei Române sau la punctele de distribuție a biletelor de Pronosport nu înseamnă că jucătorul a participat efectiv la acest joc.

Odată imprimat biletul, acesta este scanat în sistem și se eliberează o chitanță care cuprinde și sistemul de joc ales. Această din urmă chitanță face dovada participării la jocul din săptămâna respectivă.

Un premiu record a fost adjudecat în 2020, în luna februarie, de un jucător din Tulcea, acesta încasând nu mai puțin de 84.847 RON, după ce a avut o serie fantastică de pronosticuri câștigătoare.

Scheme reduse Pronosport

Schemele reduse la Pronosport nu reprezintă altceva decât combinări matematice ale unor pronosticuri. În realitate se joacă mai multe bilete cu variații ale ponturilor, astfel încât să mărești exponențial șansele de câștig.

Inconvenientul major este că aceste scheme pariuri costă destul de mult, pentru că practic jucăm sisteme cu mai multe bilete și mai multe variante.

Exemplu de schemă redusă și condiționată 

În exemplul de mai jos avem o schemă redusă și condiționată jucată cu două secțiuni de duble, grupate câte 4.

Biletul este completat de 5 soliști. Pe prima coloană este trecută varianta bloc, iar cu caractere îngroșate apar semnele de bază. Desfășurarea variantei bloc constă-n 12 variante a câte două duble.

Sigur că scopul final este să prindem toate cele 13 pronosticuri corecte, însă asta presupune să prindem baza formată din soliști și dublele.

scheme reduse pronosport

Suplimentar, mai este nevoie să indici corect și câte 2-3 baze la fiecare secțiune dublată, cele evidențiate în sistemul de joc descris mai sus.

In ipoteza prezentată, matematic, șansa de a prinde toate cele 3 numere este de aproximativ 48%.

Întrebarea este cât costă un asemenea sistem de joc?

În mod evident nu ne gândim să-l jucăm cu cotă de participare 100%, pentru că nu ne permitem. La sfert acest bilet costă 96.000 RON, ceea ce reprezintă un risc major, pentru că sunt șanse să nu prindem potul cel mare și atunci nu vom ieși pe plus.

Dacă alegi să joci o singură variantă simplă, atunci matematic, șansele de reușită sunt de 1:1.594.323, deci stai eminamente la mâna norocului, pentru că oricât de bine ai cunoaște echipele dintr-un campionat este greu să prezici rezultatele unei etape.

Dacă alegi să joci 20 de variante, atunci șansele de câștig pentru marele premiu cresc exponențial, la 1:79.716.

Sisteme cu duble și triple

Din nou, revin la problema sistemelor de joc și a costurilor acestora.

Un sistem cu 8 duble are încorporate 256 de variante posibile.

Un sistem de 10 duble are 1024 de variante posibile.

Un sistem jucat cu 3 triple și 5 duble are 864 de variante posibile.

Un sistem cu 5 triple și 4 duble are 3888 de variante jucate.

Mai demult, exista o strategie, aceea de a juca astfel de sisteme împărțind costul total al biletelor cu alți jucători, de regulă prieteni sau membri de familie.

Din păcate, nu există șanse foarte mari de reușită, astfel că va trebui ca toți cei care participă cu bani la aceste scheme să suporte pierderile.

Scheme reduse la -1 și la -2 

Dacă totuși bugetul nu-ți permite să joci prea multe variante, atunci poți apela la schemele reduse la -1 rezultat și la -2 rezultate.

Înseamnă că în loc de 13 evenimente pronosticate corect va trebui să ai doar 12 sau, jucate la -2, doar 11 ghicite pe biletul de joc.

Dacă reușești să indici corect 12 rezultate, atunci vei avea, în cadrul unei scheme reduse, minim o variantă cu 11 ponturi corecte la -1 și 10 variante la -2.

Ca să "cazi pe cheie" și la aceste scheme este nevoie de pronosticarea corectă a tuturor celor 13 evenimente, caz în care evident că vei câștiga jackpotul.

Spre exemplu, dacă alegi să joci o schemă redusă cu 3 triple și 7 duble la -2 rezultate, ai un total de 96 de variante simple jucate.

Dacă joci la 13 rezultate, atunci ai așa:

  • 3% șanse să nimerești toate pronosticurile corecte.
  • 30% șanse să nimerești12 din 13 pronosticuri.
  • 67% șanse să nimerești 11 ponturi corecte din 13 de pe biletul de joc. 

Sigur, și costul acestei scheme este unul destul de consistent, așa cum am arătat, însă și șansele de reușită cresc corespunzător.

Pronosport rezultate

Pe site-ul Loteriei Române există o pagină cu rezultate Pronosport.

Un alt mod foarte simplu de a afla rezultatele de la meciurile din programul Pronosport este să verifici site-urile cu rezultate pariuri sportive.

Concluzii 

Jocul de Pronosport a pierdut mult din popularitate, mai ales de când au intrat pe piață casele de pariuri în cotă fixă și, cu precădere, agențiile online. 

Chiar și așa, mai sunt nostalgici printre pariori care preferă să joace câte un bilet simplu la Pronosport, în speranța că va prinde toate cele 13 rezultate corecte. 

Sper că acest articol ți-a fost util și că, măcar de dragul experienței, vei încerca să joci la Pronosport și cine știe, poți da chiar tu lovitura. Succes!

S-ar putea  te intereseze și: