Șirul lui Fibonacci – formulă, exemple și sfaturi utile

Scris de Wade19/04/2022

Atunci când vrei să câștigi la pariuri trebuie să ai o strategie bine definită pentru managementul băncii. Acest lucru include formule de calcul după ce ai o pierdere, pentru că nimeni în lume nu are un record de 100% la pariuri. Cu alte cuvinte ar trebui să ai suficienți bani rămași pentru a recupera o serie de pierderi și a risca pe pariuri multiple.

TOP BONUSURI PARIURI FĂRĂ DEPUNERE

gets bet mobile black

100 RON FĂRĂ DEPUNERE

maxbet mobil

50 RON FĂRĂ DEPUNERE

superbet mobil

40 RON FĂRĂ DEPUNERE

sirul lui fibonacci pariuri

Ar fi un pas de începător să încerci să recuperezi mizând toată banca. De aceea există strategii pariuri sportive, cu formule care se pot calcula ușor, de unde afli cât la sută din bancă este necesară la următorul pariu.

Una din aceste strategii se numește "Șirul lui Fibonacci".

1. Cine a fost Fibonacci

Leonardo of Pisa (1180-1241), cunoscut drept Fibonacci (fiul lui Bonacci), a fost un negustor italian care și-a petrecut tinerețea în nordul Africii. Datorită descoperirilor sale matematice el a fost considerat "cel mai talentat matematician din Middle Ages".

Pe lângă popularizarea numerelor arabice în Europa (într-un moment în care oamenii încă foloseau cifre romane), el a introdus "secvența Fibonacci". Pariorii și-l amintesc, evident, ca omul care a inventat "sistemul de pariuri Fibonacci".

În tinerețe el a asistat la trade-urile pe care familia sa le făcea în Africa și a studiat matematica de la profesorii din Islam. De la ei a învățat numerele "hindu-arabice" și algoritmii matematici care erau folosiți în tranzacțiile de business.

Cu noile cunoștințe, în anul 1202 s-a întors la Pisa, unde a scris Liber Abaci sau cartea calculelor. A scris un "later edition" 10 ani mai târziu, în 1212, o variantă îmbunătățită. Această lucrare a revoluționat sistemul numerelor și matematica în întreaga Europă, mulți specialiști adoptând metoda sa. O traducere completă a acestei cărți a fost făcută în 2003 de către Laurence E. Sigler.

2. Cum funcționează șirul lui Fibonacci

Dacă folosești "Fibonacci Betting System" formula simplă funcționează cam așa: la fiecare pariu pierdut vei mări miza, iar la fiecare pariu câștigat vei micșora miza următorului pariu.

Mai jos îți voi detalia ce înseamnă acest lucru și vei vedea, în final, dacă este o metodă care se pliază pe strategia ta la case pariuri sportive.

sirul lui fibonacci formula

3. Cum se calculează șirul lui Fibonacci + exemple

Secvența Fibonacci se folosește pentru a calcula "the Golden Ratio", un număr dintr-o secvență divizat de un număr anterior. Acest număr are valoarea de 1.618, cunoscut ca și Phi. În arhitectură această secvență era folosită pentru calculul ferestrelor, ușilor sau chiar pentru forma clădirilor.

După cum am explicat mai sus, șirul Fibonacci în pariuri este un sistem cu progresie negativă. Miza va trebui mărită de fiecare dată când se pierde un pariu.

</