Strategia 1-3-2-6

Scris de Laur198502/06/2024

La fel ca strategiile Martingale, Fibonacci sau Kelly și strategia 1-3-2-6 reprezintă o strategie care se bazează pe parierea progresivă.

Acest sistem este folosit în mare parte la jocurile de noroc, în special la jocurile de blackjack și ruletă, dar poate fi adaptat fără probleme și la ponturi pariuri sportive.

În rândurile de mai jos vei afla exact cum funcționează strategia dar și avantajele și dezavantajele acesteia.

strategia 1 3 2 6

Cum funcționează strategia 1-3-2-6

Probabil că te întrebi acum de unde numele 1-3-2-6? Răspunsul este unul destul de intuitiv, numele 1-3-2-6 venind de la numărul de pariuri care trebuie plasate și valoarea lor.

Însă mare atenție, când vorbesc despre valoare nu mă refer la bani. Practic nu vom paria pe un leu, ci vom atribui numărului o unitate.

În funcție de bugetul tău, o unitate poate avea valoarea de 1 leu, 5 lei, 50 lei și așa mai departe.

Dacă vei alege, de exemplu, să joci ponturi pariuri pe 10 lei, atunci strategia 1-3-2-6 va însemna parierea pe 10, 30, 20 și respectiv 60 lei.

Acum că te-am făcut să înțelegi exact în ce constau aceste numere să trecem mai departe.

Strategia 1-3-2-6 reprezintă un plan simplu, format din 4 pași, adică 4 pariuri. Trecem de la un pas la următorul doar dacă pariul precedent a fost câștigător.

Dacă la unul dintre cele 4 pariuri, un pariu iese necâștigător, va trebui să o luăm de la capăt.

Strategia a fost concepută pentru evenimente cu șanse de câștig de aproximativ 50%, unde cota este în jurul valorii de 2.00.

Drept urmare, dacă vei alege o cotă mai mică, strategia 1-3-2-6 nu îți va aduce profit, ba chiar poți să ieși în pierdere. Uite aici o prezentare mai exactă a sistemului de pariere 1-3-2-6:

  • pariul 1: miza 1 unitate.
  • pariul 2: miza 3 unități (se plasează doar dacă primul pariul este câștigător).
  • pariul 3: miza 2 unități (se plasează doar dacă primele 2 pariuri sunt câștigătoare).
  • pariul 4: miza 6 unități (se plasează doar dacă primele 3 pariuri sunt câștigătoare).

Exemplu de aplicare a strategiei 1-3-2-6

După cum am menționat și mai sus, sistemul 1-3-2-6 este folosit în mare parte pentru jocurile de cazino, acele jocuri unde poți obține ușor cota 2.

Luăm ca exemplu strategii ruleta, unde pentru o cotă de 2, poți paria pe culoarea roșu sau negru, sau pe cum va fi numărul câștigător, par sau impar.

Cu toate acestea, poți folosi acest sistem de pariere fără probleme și pentru pariuri online.

Hai să luăm și un exemplu acum pentru a te ajuta să înțelegi mai bine. Vom merge pe o unitate egală cu suma de 100 RON. Menționez din nou că tu poți să îi atribui orice valoarea acestei unități.

Toate pariurile vor fi plasate doar pe cota 2 pentru a putea să calculăm mult mai ușor.

Este clar că în realitate nu vei găsi tot timpul pariuri fixe de cota 2, totuși ca să ai șanse de a obține câștiguri, cota trebuie să fie aproximativ egală cu această valoare.

Menționez și faptul că profit înseamnă miza X cota - miza. A nu se confunda cu câștig, înseamnă doar cota înmulțită cu miza.

screenshot 2024 05 18 at 5.34.23 pm

Mai sus ți-am prezentat un scenariu destul de plauzibil, prin care se poate întâlni orice jucător. Am avut întâi 6 pariuri care au mers destul de prost, urmând ca la finalul lor să rămân cu 100 de lei pe minus.

Nu am renunțat și am mai mers odată pe sistemul 1-3-2-6, urmând ca la final, după ceva noroc și toate cele 4 pariuri consecutive câștigate, să rămân cu un profit de 1200 RON.

În acest mod am vrut să îți prezint, practic, că strategia 1-3-2-6 are și părțile ei bune, dar și părțile ei proaste.

1-3-2-6 este o strategie profitabilă?

Probabil te întrebi acum dacă merită să încerci această strategie și dacă este, într-adevăr, profitabilă. Depinde foarte mult și de ce tip de parior ești tu.

Dacă îți este destul de greu să pariezi pe o cotă 2 de câteva ori la rând, atunci cu siguranță nu vei ajunge foarte departe cu acest sistem de pariere.

Dacă, însă, ești un parior răbdător, care o poate lua de la capăt atunci când unul dintre pariuri nu va funcționa, îți recomand clar să dai o șansă și acestui sistem. Mai jos o să îți dau și un exemplu de pariere pentru sistemul 1-3-2-6.

Să spunem că ești un parior care începe această strategie cu 1 unitate în valoare de 10 RON. Vei porni cu primul pas și vei paria 1 unitate, adică 10 RON pe o cotă de 2. Dacă pierzi pariul, o iei de la capăt, dar dacă îl vei câștiga, ești pe profit cu 10 RON.

Dacă ai câștigat poți trece la pasul următor și vei paria pe 3 unități, mai exact pe 30 RON, tot la o cotă de 2,00.

În cazul în care vei câștiga primele 2 pariuri, vei avea în cont un profit de 40 lei. Dacă însă, pierzi al doilea pariu, vei fi pe minus cu 20 lei.

La pasul 3, unde vei miza pe 2 unități, adică 20 lei, chiar dacă o să pierzi, vei fi pe plus cu 20 lei. Dacă, însă, reușești să câștigi toate cele 3 pariuri din acest sistem, vei avea un profit de 60 RON.

Însă marea finală se dă la pasul al patrulea, unde va trebui să pariezi pe tot profitul obținut din primele 3 pariuri.

Dacă vei reuși să fii destul de inspirat și să obții un pariu câștigător și la al patrulea pas, unde ai pariat 60 RON, atunci vei obține un profit de 120 RON!

Deși nu îi doresc nimănui, partea bună este că vei fi pe 0 dacă vei pierde al patrulea pariu, practic nu vei pierde din banii tăi nimic. Totuși va fi destul de frustrant.

Ca să îți răspund acum și la întrebare, strategia 1-3-2-6 este o strategie bună dacă ești un parior care prinde destul de des 4 pariuri câștigătoare la rând. Sau eventual, să câștigi primele 2 pariuri, dar să îl pierzi pe al treilea. Și așa faci profit de 2 unități.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice strategie din lumea pariurilor, atât la ponturi pariuri sportive, cât și pe cazino, și această strategie 1-3-2-6 are părțile ei bune și părțile ei rele.

În rândurile de mai jos, eu îți voi prezenta ambele părți ale monedei, urmând ca decizia finală să fie luată de tine, dacă merită sau nu să îți încerci norocul pe acest sistem.

Avantaje

La fel ca majoritatea celorlalte strategii, și sistemul 1-3-2-6 îți permite să joci cu un plan bine pus la punct, știind exact pe ce mize vei juca pentru fiecare pariu.

Un alt avantaj pentru acest sistem de pariere 1-3-2-6 este faptul că reprezintă un sistem de pariuri foarte ușor pe care poate să îl înțeleagă absolut oricine.

De asemenea, un alt avantaj pe care această strategie îl are este dat de faptul că nu ai nevoie de un buget foarte mare și, de asemenea, acest buget nu va fi afectat foarte tare dacă vei prinde o serie mai lungă de pariuri pierzătoare.

Dezavantaje

Strategia 1-3-2-6 are și ea dezavantajele ei. Unii ar spune că ai mai multe dezavantaje decât avantaje cu această strategie, dar din nou, contează foarte mult și de ce tip de parior ești tu.

Un prim lucru care iese în evidență este faptul că vei fi nevoit să pariezi pe cote de minim 2,00.

Acest lucru ne duce la un alt dezavantaj al strategiei 1-3-2-6, faptul că poate fi neprofitabilă pe termen lung.

De asemenea, ca să scoți un câștig destul de mare cu acest sistem vei avea nevoie și de serii de 4 pariuri câștigătoare consecutiv.

Concluzii

Nu pot spune că este cea mai bună strategie la pariuri pe care am folosit-o.

Cu toate acestea, eu pariez destul de des pe cota de 2,00, astfel că nu-mi displace acest sistem, ba chiar mă ajută să fiu mai calculat.

Un lucru care mă frustrează însă la strategia 1-3-2-6 este faptul că există posibilitatea să câștigi pariurile la primii 3 pași, după care să îl pierzi pe al patrulea și să te întorci din nou de la 0.

Acesta pot spune că este unul dintre cele mai mari minusuri ale strategiei 1-3-2-6.

Cu toate acestea, chiar dacă ți se pare slabă sau bună, strategia 1-3-2-6 merită încercată, măcar din curiozitate și chiar pe o miză mică dacă nu ești foarte încrezător.

Are și puncte pozitive, însă nu cred că îți va fi cel mai bun partener într-o strategie pe termen lung. Dar te invit să testezi singur și să afli răspunsul.

ponturi pe telefon
PRIMEȘTE PONTURI DIRECT PE TELEFON!

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: