Strategia D’Alembert – prezentare și sfaturi pentru pariori

Scris de Laur198522/01/2024

În cazul în care dorești să pariezi aplicând o strategie în acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre strategia D’Alembert, de la mod de aplicare și de calcul, până la exemple utile.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo publicwin2


200% PÂNĂ LA 2.000 RON

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

dalembert strategie

De unde vine denumirea D’Alembert?

Unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni din istorie, francezul Jean le Rond D’Alembert, a creat principii de calcul, teoreme și filosofii folosite în matematică și fizică. Multe dintre acestea se regăsesc și-n prezent în cadrul sistemului de învățământ.

Pe baza unui principiu creat de el s-au pus bazele acestei strategii la pariuri.

Ce presupune strategia D’Alembert?

Conform teoriilor lui D’Alembert, acesta susținea că probabilitea ca o situație să se repete este destul de mică. Mai degrabă sunt șanse mai mari să se întâmple un alt scenariu decât precedentul.

Poate o să ți se pară banal, însă exemplul pe care matematicianul l-a folosit a fost cel cu moneda, mai exact cap sau pajură. Acesta era de părere că dacă prima dată când arunci o monedă va pica „pajură” sunt șanse mai mari de 50% ca a doua oară să pice „cap”.

Care este formula aplicată pentru a folosi strategia

La fel ca și-n cazul strategiilor Martingale și Fibonacci, miza progresivă este principalul criteriu pentru a obține profit.

Mai precis, trebuie să-ți stabilești un buget pe care îl vei folosi pe parcursul strategiei, o sumă cu care să începi primul pariu, respectiv miza cu care vei oscila pentru pariul următor, în funcție de pierdere / câștig. Această oscilare între pariul anterior și cel următor va depinde de rezultatul pariului anterior: câștigat sau pierdut.

D'Alembert pariuri cum poți aplica strategia

Să zicem că alegi o bancă de start de 500 RON pe care o poți avea cu oferta Betano bonus și vei începe cu un pariu de 20 RON (4% din buget).

În exemplul de mai jos voi lua în calcul o cotă de 2.20 drept referință pentru fiecare dintre cele 7 pariuri:

 • Pariul 1: 20 RON (4 unități) * 2.20 (cota) = 44 RON -> pierdut
 • Pariul 2: 25 RON (5 unități) * 2.20 (cota) = 55 RON -> pierdut
 • Pariul 3: 30 RON (6 unități) * 2.20 (cota) = 66 RON -> câștigat
 • Pariul 4: 25 RON (5 unități) * 2.20 (cota) = 55 RON -> câștigat
 • Pariul 5: 20 RON (4 unități) * 2.20 (cota) = 44 RON -> câștigat
 • Pariul 6: 15 RON (3 unități) * 2.20 (cota) = 33 RON -> pierdut
 • Pariul 7: 20 RON (4 unități) * 2.20 (cota) = 44 RON -> pierdut

După cum se poate observa, după ce am pierdut un pariu la următorul am mizat cu o unitate mai mult, iar când am câștigat un pariu la următorul am mizat cu o unitate mai puțin.

Rezultatul?

După 7 astfel de pariuri - 3 câștigate și 4 pierdute - la o cotă de 2.20 pentru fiecare pariu avem profit 15 RON: 165 RON (total câștig) - 150 RON (investiție totală).

Sfaturi de luat în calcul înainte de aplicarea strategiei

În continuare îți voi prezenta câteva sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să aplici această strategie de pariere:

 • Nu este recomandat să începi să aplici D’Alembert cu o miză mai mare de 5% din banca totală;
 • Strategia te ajută să pariezi într-un mod organizat, astfel ai posibilitatea să alegi același tip de pariu;
 • Asemenea strategiei Martingale, este de preferat să cauți cote de minim 2.00, ca să poți obține profit din mai puține pariuri;
 • Principalul avantaj față de Martingale sau Fibonacci este că mizele nu cresc considerabil și poți plasa mai multe pariuri, după o serie de bilete pierdute;
 • O serie mai lungă de pariuri pierdute poate să-ți scadă semnificativ bugetul stabilit la început și poate fi descurajator;
 • Precum oricare strategie, nici aceasta nu-ți garantează succesul și în continuare vei depinde de noroc și de inspirație, însă poate fi considerată o metodă care să-ți fie de folos la case de pariuri sportive.

S-ar putea  te intereseze și: