Strategia Martingale – prezentare, sfaturi utile și exemple

0

Unul dintre cele mai vechi sisteme de pariuri este renumitul „sistem Martingale”. Este unul dintre cele mai vechi în business, datând încă din primele date ale cazinourilor – undeva în Europa secolului 18.

Ia AICI bonus 500 RON pentru pariuri sportive online!

În acest articol o să-ți arăt cât de sigur este acest sistem, ce avantaje dar și dezavantaje are, precum și dacă este fiabil pe termen lung.

strategia martingale

rotiri gratuite 119

1. Cum s-a născut sistemul Martingale?

Poate că sistemul Martingale datorează faima sa proprietarului unui cazino din Londra, John Martindale, care a fost convins de faptul că „edge-ul” casei cazinoului putea combate majoritatea jucătorilor care urmăreau sa câștige incurajați de sistemul prin care se dubla miza.

Deși sunt multe speculații cu privire la istoria sistemului, se pare ca cel mai îndreptățit rămâne John Henry Martindale, căruia i-a fost schimbata doar o literă la numele de familie („g” in loc de „d”).

Deși Martindale a dat multă încredere în acest renumit sistem, această strategie la pariuri a fost folosită la capacitate maximă abia o sută de ani mai târziu de Charles Wells. Acesta a reușit sa câștige pe baza acestui sistem, într-un cazino, la un joc de ruletă.

Folosind această metodă Wells a reușit să dea lovitura în decurs de 3 zile, în cel mai prestigios cazino din lume, la Monte Carlo. Câștigul său total de 1.000.000 de franci a fost unul fabulos, având în vedere că a pornit de la o investiție de doar 4.000 de franci. A fost cunoscut în acea vreme drept „omul care a spart banca în Monte Carlo”.

2. Cum se folosește sistemul?

strategia martingale în pariuri

Sistemul Martingale constă practic în alegerea unui pariu cu cotă de cel puțin 2.00. În cazul în care acesta este necâștigător, atunci va trebui să dublezi miza pariului următor și tot așa până câștigi. Astfel, vom avea următorul șir de unități: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024.

Așadar, trebuie să vedem care este bugetul maxim pe care-l putem aloca acestei strategii și câți pași putem acoperi cu el, pentru a avea un profit ce se merită jucat.

De exemplu, dacă vrei să acoperi o strategie în 5 pași, atunci trebuie să ai ca bancă de 31 de ori valoarea primului pariu.

Cum se calculează acest lucru? Considerăm că „u” este valoarea mizei inițiale:

 1. valoare primul pariu: 1u
 2. valoare al doilea pariu: 2u
 3. valoare ai treilea pariu: 4u
 4. valoare al patrulea pariu: 8u
 5. valoare al cincilea pariu: 16u

Astfel, jucătorul trebuie să pornească cu o bancă totală de 31u: 1+2+4+8+16.

Mai jos ai un exemplu în care o unitate reprezintă 10 euro:exemplu strategie martingale

3. Unde și cum poți folosi secvența Martingale

Așa cum am văzut, trebuie să găsești o cotă cu o valoare de minim 2.00 pentru a reuși să ieși pe plus din această secvență. Evident că exemplele sunt multe, însă eu o să evidențiez doar câteva care mi-au făcut cu ochiul.

3.1 Martingale pe fotbal

 • Este destul de greu de găsit o echipă care să aibă cota peste 2.00 și ale cărei șanse de câștig să fie destul de solide, așa că te poți orienta pe meciurile spectaculoase sau mai puțîn spectaculoase pentru a plasa ponturi pariuri pro pe sub / peste 2.5 goluri.
 • Cota minimă este 2.00, dar nimeni nu spune că nu poți să ai în vedere o cotă și mai bună pentru acest sistem. Să zicem că urmărești egalurile pe o echipă care are des acest rezultat, atunci vei avea o cotă de minim 3.00, care va da roade excelente, dacă iese, evident.

Dă click AICI dacă vrei bonus 500 RON pentru a juca la pariuri online!

3.2 Martingale pe meciuri de baschet

 • Pariul pe echipele „underdog” în baschet. Aici avem echipe care au o valoare de 2.00, sau aproape de 2.00, să zicem 2.10, care au șanse solide să se impună pe terenul adversarei. De obicei cele mai bune linii se găsesc la underdog-ul care joacă în deplasare, terenul propriu fiind un factor important în analiza caselor de pariuri.
 • Poți merge și pe echipele favorite, plus ajustarea handicapului la puncte, până la valoarea dorită.
 • De asemenea, un alt pariu indicat la baschet este pe sub/peste la puncte, ajustând cu 1-2 puncte linia de bază pentru a obține o cotă de cel puțin 2.00.

3.3 Jocul la ruletă folosind sistemul Martingale

 • Nu-n ultimul rând, trebuie să evidențiem unde a început acest sistem, în ruleta din cazino. Acolo, jucătorul își face un plan și se hotărăște dacă în jocul de ruletă alege să plaseze pariurile pe roșu sau pe negru (după fiecare rotire).
 • Un exemplu de secvență la ruletă este cel din imaginea de mai jos:

martingale la ruletă

 • Probabilitatea de câștig sau de eșec la ruletă, în Sistemul Martingale, este exemplificată foarte clar în graficul de mai jos, unul care se bazează pe probabilități:
  strategia martingale probabilitate de câștig
 • Așa cum se poate observa: probabilitatea de a câștiga rămâne aceeași (50%), însă cea de a pierde 10 pariuri la rând descrește de la 50% la 0.10%.

Evident, sistemul Martingale se poate folosi și la alte sporturi precum: tenis, hochei, fotbal american, handbal, rugby sau baseball, iar exemplele pot continua.

4. Lucruri dovedite prin utilizarea sistemului Martingale:

 • Secvența este un sistem de pariuri negativ.
 • Este unul dintre cele mai simple sisteme folosit la top case pariuri sau cazinouri, având doar 2 reguli de urmat.
 • Sistemul Martingale încearcă să te ajute să faci profit maxim din șirurile câștigătoare.
 • Te instruiește ca jucător să dublezi miza după un eșec și să pariezi prima miză / unitate, atunci când câștigi.
 • Sistemul Martingale te poate ajuta să câștigi bani într-un timp scurt. Totuși, nu este o secvență ideala pe termen lung.
 • Este recomandat să plasezi pariuri pe evenimente cu cote de minim 2.00.
 • Jucătorii se găsesc adesea în situația de a-și asuma un risc mare pentru un profit mic.
  martingale betting system

5. Avantaje și dezavantaje:

Pro:

 • Este ușor de folosit. Sistemul Martingale câștigă clar puncte prin simplicitatea sa. Practic, acest sistem de pariuri are doar 2 reguli foarte clare: să dublezi miza atunci când pierzi un pariu și să revii la unitatea de start când câștigi.
 • Îți poți seta miza de start cât de jos / sus dorești, dar trebuie să faci acest lucru ținând cont evident de banca totală avută la dispoziție.
 • Te face să generezi profit rapid pe termen scurt.
 • Implementarea sistemului Martingale îți poate permite să obții profit pe termen scurt doar dacă este folosit corect și folosit în prealabil pe o perioada îndelungată (exersat de câteva ori). Dacă țelul tău este să faci o sumă mare din ROI utilizând această secvență, ar trebui să te orientezi către alt sistem.
 • Sistemul aplicat în cazino nu va lua din „edge-ul” pe care agenția de pariuri îl are mereu împotriva jucătorului, însă prin evoluția sa va face jocul mult mai interesant.

Contra:

 • Miza pe pariu crește exponențial. Dacă folosești acest sistem iei la cunoștință faptul că implementarea lui va necesita să dublezi valoarea pariului de fiecare dată când ai un bilet pierdut.
 • Secvența nu afectează cotele impuse de casele de pariuri. Chiar dacă mulți începători în ale pariurilor / cazinourilor cred acest lucru, marja de câștig a caselor nu este influențat de niciun sistem de pariere.
 • Necesită o banca nelimitată pentru a garanta succesul. Dacă n-ai o constanță bună sau un șir norocos ai putea să termini banca foarte ușor. Dacă vei avea o serie de pariuri pierdute în timp ce dublezi miza pariului următor de fiecare dată vei avea o presiune foarte mare pe pariurile viitoare, iar recuperarea va fi aproape imposibil de realizat.
 • Risc mare pentru un profit mic. De fiecare dată când pierzi te vei află în situația de a dubla miza pariului viitor și când o să ai un eventual pariu câștigat o să realizezi că miza pariului a fost uriașă față de profitul obținut.
 • Este dificil de văzut când ar trebui să spui STOP! Foarte mulți joacă la recuperare și cred că această secvență îi va ajută la nesfârșit să facă acest lucru. Greșit! Atunci când ai o serie negativă și te afli în față unei mize colosale, lucrurile nu mai sunt atât de simple, ca la prima încercare, și poți ajunge să pierzi mai mult decât ți-ai dorit să investești.

6. Concluzii și verdict

După cum zicea un renumit jucător profesionist, pe numele său Stanford Wong: „Nimic nu este inevitabil în pariuri, dacă ar fi fost atunci nu s-ar mai numi așa.”

Acest citat este relevant pentru jucătorii care știu la ce să se aștepte pe termen lung din pariuri. Profesioniștii știu că una din greșeli este: încrederea prea mare de sine, că vor continua să câștige la nesfârșit, subestimând probabilitatea unor viitoare eșecuri consecutive.

Început de mulți tipsteri / pariori înaintea noastră acest sistem de pariuri este faimos pentru metoda de a dubla fiecare eșec, lucru care-l face foarte simplu de aplicat. În contrast, când un câștig este obținut, atunci jucătorul trebuie sa revină la miza inițială.

Ca aproape orice sistem din industrie bazat pe „money management” strategia Martingale este riscanta. Miza se dublează de fiecare dată când se pierde un pariu și astfel pariorul ar putea ajunge să-și diminueze serios banca după un șir de eșecuri.

Dă click AICI și primești bonusuri până la 500 RON la primele 3 depuneri!

6.1 Verdict

Evident că doar practicând acest sistem poți știi dacă ți se potrivește sau nu, însă, pentru pariorii care merg pe o strategie pe termen lung, secvența Martingale reprezintă o iluzie. Da, abilitatea secvenței de a transformă eșecurile în profit este pur și simplu o „fata morgana”, chiar una foarte riscantă în acest sens.

Teoretic, cu o bancă infinită și un număr infinit de pariuri, strategia Martingale poate deveni una de succes, care să-ți aducă câștig garantat la un moment dat.

Totuși, realitatea ne spune altceva, și-n lumea reală a pariurilor strategia Martingale se rezumă astfel: dacă nu ești suficient de bun să câștigi, atunci până la ruina financiară a banilor învestiți în acest proiect va fi doar un pas.

L1170664W000663

superbet

L1160659W000328

L1172986W000768

Unibet Logo

L1160657W000330

100% pana la 500 RONBonus pana la 500 RON250% pana la 2500 RON100% pana la 300 RON
Deschide ContDeschide ContDeschide ContDeschide Cont

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1
Wade
Wade
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut
28 din 3972%+1211.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here