Strategia Martingale la pariuri sportive

Scris de Laur198524/01/2024

Unul dintre cele mai vechi sisteme de pariuri este renumitul "sistem Martingale". Acesta datează încă din primele date ale cazinourilor - undeva în Europa secolului 18.

În acest articol o să-ți arăt cât de sigur este acest sistem, ce avantaje dar și dezavantaje are, precum și dacă este fiabil pe termen lung.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON +
50 RON pariu gratuit

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

publicwin mobil2


200% PÂNĂ LA 500 RON

strategia martingale pariuri

1. Cum s-a născut strategia Martingale?

Poate că sistemul Martingale datorează faima sa proprietarului unui cazino din Londra, John Martindale, care a fost convins de faptul că "edge-ul" casei cazinoului putea combate majoritatea jucătorilor care urmăreau sa câștige incurajați de sistemul prin care se dubla miza.

Deși sunt multe speculații cu privire la istoria sistemului, se pare ca cel mai îndreptățit rămâne John Henry Martindale, căruia i-a fost schimbata doar o literă la numele de familie ("g" in loc de "d").

Deși Martindale a dat multă încredere renumitului sistem, această strategie la pariuri a fost folosită la capacitate maximă abia o sută de ani mai târziu de Charles Wells. El a reușit sa câștige pe baza acestui sistem, într-un cazino, la un joc de ruletă.

Folosind această metodă, Wells a reușit să dea lovitura în decurs de 3 zile, în cel mai prestigios cazino din lume, la Monte Carlo. Câștigul său total de un milion de franci a fost unul fabulos, având în vedere că a pornit de la o investiție de doar 4.000 de franci. A fost cunoscut în acea vreme drept "omul care a spart banca în Monte Carlo".

2. Cum se folosește sistemul Martingale?

martingale exemplu

Sistemul Martingale constă practic în alegerea unui pariu cu cotă de cel puțin 2.00. În cazul în care acesta este necâștigător, atunci va trebui să dublezi miza pariului următor și tot așa până câștigi. Astfel, vom avea următorul șir de unități: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024 etc

Așadar, trebuie să vedem care este bugetul maxim pe care-l putem aloca acestei strategii și câți pași putem acoperi cu el, ca să avem un profit pentru care se merită jucat.

De exemplu, dacă vrei să acoperi o strategie în 5 pași, atunci trebuie să ai ca bancă de 31 de ori valoarea primului pariu.

Cum se calculează acest lucru? Considerăm că "u" este valoarea mizei inițiale:

  1. valoare primul pariu: 1u
  2. valoare al doilea pariu: 2u
  3. valoare ai treilea pariu: 4u
  4. valoare al patrulea pariu: 8u
  5. valoare al cincilea pariu: 16u

Astfel, jucătorul trebuie să pornească cu o bancă totală de 31u: 1+2+4+8+16. Mai jos ai un exemplu în care o unitate reprezintă 10 RON:

exemplu strategia martingale

3. Unde și cum poți folosi metoda Martingale

Așa cum am văzut, trebuie să găsești o cotă cu o valoare de minim 2.00 pentru a reuși să ieși pe plus din această secvență. Evident că exemplele sunt multe, însă eu o să evidențiez doar câteva care mi-au făcut cu ochiul.

3.1 Martingale pe fotbal

  • Este destul de greu de găsit o echipă care să aibă cota peste 2.00 și ale cărei șanse de câștig să fie destul de solide, așa că te poți orienta pe meciurile spectaculoase sau mai puțin spectaculoase pentru a plasa ponturi pariuri pro pe sub / peste 2.5 goluri.
  • Cota minimă este 2.00, dar nimeni nu spune că nu poți să ai în vedere o cotă și mai bună pentru acest sistem. Să zicem că urmărești egalurile pe o echipă care are des acest rezultat, atunci vei avea o cotă de minim 3.00, care va da roade excelente, dacă iese, evident.

3.2 Martingale tenis

  • Pariul pe echipele "underdog" în tenis. Aici avem jucători care au o valoare de 2.00, sau aproape de 2.00, să zicem 2.10, care au șanse să se impună.
  • Poți merge și pe jucătorii favoriți, plus ajustarea handicapului la game-uri, până la valoarea dorită.

3.3 Martingale ruletă

  • Nu-n ultimul rând, trebuie să evidențiem unde a început acest sistem, în ruleta din cazino. Acolo, jucătorul își face un plan și se hotărăște dacă în jocul de ruletă alege să plaseze pariurile pe roșu sau pe negru (după fiecare rotire).
  • Un exemplu de strategie la ruletă este cel din imaginea de mai jos:
martingale ruleta
  • Probabilitatea de câștig sau de eșec la ruletă, în Sistemul Martingale, este exemplificată foarte clar în graficul de mai jos, unul care se bazează pe probabilități:
probabilitate martingale
  • Așa cum se poate observa: probabilitatea de a câștiga rămâne aceeași (50%), însă cea de a pierde 10 pariuri la rând descrește de la 50% la 0.10%.

Evident, sistemul Martingale se poate folosi și la alte sporturi precum: baschet, hochei, fotbal american, handbal, rugby sau baseball, iar exemplele pot continua.

4. Lucruri dovedite prin utilizarea sistemului Martingale

  • Secvența este un sistem de pariuri negativ.
  • Este unul dintre cele mai simple sisteme folosit la pariuri online România sau cazinouri, având doar 2 reguli de urmat.
  • Sistemul Martingale încearcă să te ajute să faci profit maxim din șirurile câștigătoare.
  • Te instruiește ca jucător să dublezi miza după un eșec și să pariezi prima miză / unitate, atunci când câștigi.
  • Sistemul Martingale te poate ajuta să câștigi bani într-un timp scurt. Totuși, nu este o secvență ideala pe termen lung.
  • Este recomandat să plasezi pariuri pe evenimente cu cote de minim 2.00.
  • Jucătorii se găsesc adesea în situația de a-și asuma un risc mare pentru un profit mic.

5. Avantaje și dezavantaje:

Pro:

  • Este ușor de folosit. Sistemul Martingale câștigă clar puncte prin simplicitatea sa. Practic, acest sistem de pariuri are doar 2 reguli foarte clare: să dublezi miza atunci când pierzi un pariu și să revii la unitatea de start când câștigi.
  • Îți poți seta miza de start cât de jos / sus dorești, dar trebuie să faci acest lucru ținând cont, evident, de banca totală avută la dispoziție.
  • Te face să generezi profit rapid pe termen scurt.
  • Implementarea sistemului Martingale îți poate permite să obții profit pe termen scurt doar dacă este folosit corect și folosit în prealabil pe o perioada îndelungată (exersat de câteva ori). Dacă țelul tău este să faci o sumă mare din ROI utilizând această secvență, ar trebui să te orientezi către alt sistem.
  • Sistemul aplicat în cazino nu va lua din "edge-ul" pe care cazinoul îl are mereu împotriva jucătorului, însă prin evoluția sa va face jocul mult mai interesant.

Contra:

  • Miza pe pariu crește exponențial. Dacă folosești acest sistem iei la cunoștință faptul că implementarea lui va necesita să dublezi valoarea pariului de fiecare dată când ai un bilet pierdut.
  • Secvența nu afectează cotele impuse de casele de pariuri. Chiar dacă mulți începători în ale pariurilor / cazinourilor cred acest lucru, marja de câștig a caselor nu este influențat de niciun sistem de pariere.
  • Necesită o bancă nelimitată pentru a garanta succesul. Dacă n-ai o constanță bună sau un șir norocos ai putea să termini banca foarte ușor. Dacă vei avea o serie de pariuri pierdute în timp ce dublezi miza pariului următor de fiecare dată vei avea o presiune foarte mare pe pariurile viitoare, iar recuperarea va fi aproape imposibil de realizat.
  • Risc mare pentru un profit mic. De fiecare dată când pierzi te vei afla în situația de a dubla miza pariului viitor și când o să ai un eventual pariu câștigat o să realizezi că miza pariului a fost uriașă față de profitul obținut.
  • Este dificil de văzut când ar trebui să spui STOP! Foarte mulți joacă la recuperare și cred că această secvență îi va ajuta la nesfârșit să facă acest lucru. Greșit! Atunci când ai o serie negativă și te afli în față unei mize colosale, lucrurile nu mai sunt atât de simple, ca la prima încercare, și poți ajunge să pierzi mai mult decât ți-ai dorit să investești.

6. Concluzii și verdict

După cum zicea un renumit jucător profesionist, pe numele său Stanford Wong: "Nimic nu este inevitabil în pariuri, dacă ar fi fost atunci nu s-ar mai numi așa."

Acest citat este relevant pentru jucătorii care știu la ce să se aștepte pe termen lung din pariuri. Profesioniștii știu că una din greșeli este: încrederea prea mare de sine, că vor continua să câștige la nesfârșit, subestimând probabilitatea unor viitoare eșecuri consecutive.

Început de mulți tipsteri / pariori înaintea noastră acest sistem de pariuri este faimos pentru metoda de a dubla fiecare eșec, lucru care-l face foarte simplu de aplicat. În contrast, când un câștig este obținut, atunci jucătorul trebuie sa revină la miza inițială.

Ca aproape orice sistem din industrie bazat pe "money management" strategia Martingale este riscanta. Miza se dublează de fiecare dată când se pierde un pariu și astfel pariorul ar putea ajunge să-și diminueze serios banca după un șir de eșecuri.

6.1 Verdict

Evident că doar practicând acest sistem poți știi dacă ți se potrivește sau nu, însă, pentru pariorii care merg pe o strategie pe termen lung, metoda Martingale reprezintă o iluzie. Da, abilitatea secvenței de a transforma eșecurile în profit este pur și simplu o "fata morgana", chiar una foarte riscantă în acest sens.

Teoretic, cu o bancă infinită și un număr infinit de pariuri, strategia Martingale poate deveni una de succes, care să-ți aducă câștig garantat la un moment dat.

Totuși, realitatea ne spune altceva, și-n lumea reală a pariurilor strategia Martingale se rezumă astfel: dacă nu ești suficient de bun să câștigi, atunci până la ruina financiară a banilor investiți în acest proiect va fi doar un pas.

Te-ar mai putea interesa și:

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

  1. Despre martingale la tenis am atatea de povestit. 🙂 Am imbatranit multi ani folosind metoda martingale pe breakuri la meciurile feminine.

  2. ”metoda Martingale reprezintă o iluzie”. Buna ziua , metoda Martingale nu este o iluzie, este o realitate ca, matematic poti face profit si cu cote mai mici de 2, cu conditia sa detii doua elemente, 1.Sa pornesti de la un buget de cel putin 500 ron. 2. Sa stii sa te folosesti matematic de aceasta metoda. 100% se poate merge la profit, pe ore nu pe zile.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: