Bankroll management la pariuri sportive

Scris de Laur198523/01/2024

Din acest articol vei afla informații despre bankroll management în pariuri sportive. Citește articolul și vei afla cum te ajută acesta în "bătălia" cu casele de pariuri din România.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo pariuriplus ro

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo elite slots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

bankroll management

Ce este bankroll management și cum ajută pariorii

Bankroll management poate fi numită chiar rețeta de succes în pariuri sportive. Mai pe înțelesul tău, este acea sumă de bani pe care ești dispus s-o investești în pariuri și felul în care gestionezi miza fiecărui pariu.

Există un procent foarte mic de pariori care și reușesc să facă profit pe termen lung din acest domeniu, fapt datorat lipsei unui management al băncii.

Bankroll management nu doar că-ți aduce profit, această gestionare te poate readuce în joc și atunci când ești pe punctul de a pierde tot. O bună gestionare a fondurilor și o schemă de pariuri bine pusă la punct îți poate readuce în cont suma pe care ai pierdut-o în ultima vreme.

Factorul cel mai important ești tu atunci când vine vorba de bankroll management. Tu trebuie să te dezobișnuiești să pariezi haotic, să joci zeci de ponturi pariuri pe bilete și să joci la recuperare mizând și ultimii bani din cont.

Gestionarea banilor

În continuare îți voi prezenta câteva sfaturi legate de gestionarea banilor tăi. Mă voi referi, evident la banii destinați pentru a juca la pariuri.

Stabilirea băncii

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când te-ai hotărât să joci la pariuri sportive este să stabilești o sumă de bani cu care să începi acest proiect.

Atunci când o vei stabili să ai în vedere ca suma respectivă să nu fie importantă pentru tine. Niciodată să nu pariezi banii de mâncare, chirie etc!

După ce ai decis care va fi suma de început trebuie s-o împarți în mai multe minibănci. Fiecare minibancă să constituie suma de bani pe care o poți juca într-o lună.

Acest lucru te va ajuta ca-n cazul în care lucrurile nu merg tocmai bine într-o lună să nu ajungi să pierzi toată banca. Te oprești din pariat atunci când ai sfârșit toți banii alocați pentru luna respectivă și aștepți să înceapă următoare lună.

Stabilirea mizelor

Unitatea recomandată din bancă în funcție de experiență:

  • Între 1% și 3% din bankroll pe fiecare pariu la un tipster / parior care vede pariurile sportive că pe o investiție.
  • Pentru un începător acest procent ar trebui să fie chiar mai mic, recomandarea fiind între 1% și 2% din banca totală.
  • Statistica ne spune că pariorii profesioniști mizează în mod normal pe un pronostic doar 1% din bancă.
  • Pariorii agresivi și care caută profit rapid investesc per pariu cam 3% din bancă, iar cei foarte agresivi pot ajunge la 4% sau chiar 5%.

Atunci când stabilești miza ține cont și de strategia la pariuri aleasă de tine.

În cazul în care nu dorești să aplici neapărat o strategie atunci ar trebui să joci maxim 5% din bancă pe un bilet. Acel procent de 5% ar trebui jucat doar pe pariul zilei, în rest n-ar trebui nici măcar să treci de 3%.

Stabilirea un target

Ultimul punct din cadrul gestionării banilor este reprezentat de stabilirea unui target realist. Gândește-te că n-o să te poți îmbogăți peste noapte din pariuri sportive. Scopul tău ar trebui să fie să poți scoate un profit constant și care să-ți rotunjească veniturile lunare.

Pentru început trebuie să încerci să nu pierzi banii alocați pentru fiecare lună și să scoți un profit de 15-20% din banca de început.

Strategii care au la bază un bankroll management temeinic

Strategia Martingale

Probabil una dintre cele mai cunoscute strategii la pariuri. Strategia Martingale are la bază o gestiune foarte exactă a banilor. Ea constă în dublarea mizei după fiecare pariu pierdutg.

Ca să poți utiliza această strategie de pariere trebuie să ai o bancă destul de mare. În plus trebuie să găsești pronosticuri cu cote care au valori de cel puțin 2.00.

Easy Money

Easy Money ste o strategie din ce în ce mai abordată de pariorii din întreaga lume. Ea constă în parierea all-in (tot ce câștigi la pariul anterior vei juca pe următorul pariu).

Mizând toată banca, mai corect spus minibanca, va trebui s-o faci doar pe cote mici și numai până ajungi la un anumit target. Acest target trebuie să fie unul cât mai realist.

Să joci all-in nu înseamnă că trebuie să mizezi toți banii din bancă pe un pariu. Suma totală din cont va trebui inițial s-o împarți în mai multe minibănci.

Strategia Fibonacci

Leonardo Fibonacci a fost un matematician italian care a creat un șir de numere. Miza unui pariu va fi la această strategie conform Șirului Fibonacci. Acest șir este de forma 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 etc.

După cum probabil ți-ai dat seama din enumerarea de mai sus acest șir se realizează adunând ultimele două numere, iar cifra rezultată fiind sumă pe care tu trebuie să o pariezi.

În pariuri sportive la fiecare pariu pierdut vei mări miza cu un număr de unități corespunzător șirului. Atunci când câștigi fie o vei lua de la capăt (1 unitate), fie vei scădea miza cu 1-2 nivele (câștigi pariul jucat cu 8 unități și joci următorul pariu cu 3 sau 5 unități).

Ca să aibă eficiență biletele trebuie să aibă cota minimă 2.00.

Sfaturi și concluzii

Sfaturile unui jucător cu experiență în managementul banilor la pariuri sună cam așa:

  • Stabilește o țintă realistă - un target solid care o dată atins duce automat la retragerea banilor. Nu încerca să te îmbogățești peste noapte, n-a reușit nimeni acest lucru din pariuri și, foarte probabil, falimentul va fi unul rapid și dureros.
  • Alege o banca inițială în funcție de ce dorești să se întâmple mai departe (dacă este pe termen lung sau pe termen scurt) și ține o evidență a pariurilor (un document Excel). Astfel vei vedea greșelile și le vei putea evita în viitor.
  • Indiferent dacă ai o serie pozitivă sau negativă nu trebuie să te abați de la miza inițială. Astfel, dacă ai stabilit de exemplu un procent de 2% din banca totală, trebuie să-l păstrezi pe toată durata proiectului și să eviți situațiille în care mărești miza după ce ai pierdut mai multe pariuri consecutiv.

Scopul principal al acestui articol este să-ți dai seama cât de important este managementul banilor. În acest sens trebuie să fii un parior informat, să vezi cum pariază "publicul", unde sunt "the smart money" și cum poți specula o viitoare "mișcare de linie" în acest sens.

Acoperind aceste condiții un parior de succes ia deciziile înțelepte și își mărește automat șansele de câștig.

Desigur - importanța managementului banilor este doar primul pas. Răbdarea, procentajul folosit la miza, dar mai ales o disciplină exemplară te vor ajuta cu adevărat să reușești în acest domeniu. Așadar, concluzia finală este ca managementul banilor nu este doar important, este VITAL în pariuri.

Bankroll managementul, după cum am scris și la început, este cheia succesului în pariuri. Un bun management va duce pe termen lung la un bun profit.

Mereu trebuie să-ți stabilești obiective realizabile, iar schemele aplicate să fie favorabile tipului de pariu pe care preferi să-l joci și băncii pe care o ai alocate pentru acest domeniu.

Niciodată să nu pariezi mai mult decât îți permiți să pierzi și să nu investești banii care-ți asigură traiul zilnic.

S-ar putea  te intereseze și: