Underdog la pariuri sportive – ce înseamnă + alte informații utile

0

Pierzi mai mereu un bilet de pariuri pe cota cea mai mică? Echipa outsider (underdog) face mereu surprize în lumea pariurilor sportive. În acest articol îți voi arăta cum să folosești cotele mari în favoarea ta, dar și când, cum și de ce să pariezi pe underdog.

Joacă AICI un pariu pe underdog fără riscul de a pierde!

underdog la pariuri

1. Ce este un underdog în pariurile sportive?

La majoritatea evenimentelor sportive avem o echipă favorită și una nefavorită. Cea din urmă formație pleacă cu șansa a doua în meci și este cunoscută sub denumirea de „underdog”.

Dau un exemplu la un meci de fotbal din Premier League. Să zicem că Liverpool joacă acasă cu o echipă aflată pe una dintre ultimele poziții din clasament – Watford. Formația gazdă are cota la victorie de doar 1.20, în timp ce oaspeții au o cotă uriașă pentru un eventual succes: 8.00. Dacă mergi pe mâna echipei Watford înseamnă că ai mizat pe „underdog”, sau „outsider”.

Adesea, înfruntările de genul pot fi asemănate cu celebra lupta istorică dintre David și Goliat (ilustrată în imaginea de mai jos). Astfel, echipele nefavorite pot fi privite că „victime sigure” în meci, însă reușesc să producă surpriza, mai des decât ar crede unii pariori.

2. Echipe favorite vs underdog – ce alegem?

Atunci când joci ponturi pariuri sportive pe underdog poți obține un profit consistent, însă trebuie să știi pe care echipe să mizezi, pentru a face slalom printre „outsideri”.

Mizele pe underdog pot fi returnate în profit cu un procentaj de reușită relativ scăzut: între 35% și 45%, bineînțeles, dacă cotele sunt pe măsură. Pariurile pe outsideri îți poate recupera pierderile anterioare, dacă miza este una corectă.

Pe de altă parte, pariurile pe favorite pot aduce un profit des, însă majoritatea pariorilor profesioniști spun că profitul nu este mare (nu se simte), deși câștigă acele pariuri. Acest lucru se întâmplă pentru că cotele pe echipa favorită sunt în general supraapreciate de casele de pariuri, valoarea fiind una mică.

În plus echipele favorite nu câștigă mereu și când se întâmplă acest lucru, pariorii ce merg pe astfel de formații pierd foarte mulți bani, iar recuperarea lor e anevoioasă.

Cotele pentru echipele underdog sunt date de agențiile de pariuri și au asignate aceste valori mari dintr-un motiv întemeiat. Cei care plasează pariuri pe echipele nefavorite trebuie să știe aceste lucruri.

Câteodată, pariorii neexperimentați fac alegeri neinspirate, crezând că știu mai multe decât bookmakerii, și plasează mize foarte mari pe underdog. Din acest motiv pariul pe underdog a fost caracterizat ca fiind negativ de către pariorii care nu-și asumă un astfel de risc.

Răbdarea este un alt atu în alegererea pariurile pe echipele underdog.

De ce spun acest lucru?

Pentru că statistic vorbind pariorii aleg mult mai des echipa favorită. Astfel, după câteva ore în care evenimentul este în ofertă, casele de pariuri vor trebui să modifice cotele, în funcție de ce pariază publicul.

Dacă aștepți până aproape de începerea partidei poți avea o cotă mult mai bună decât era inițial (de exemplu 2.80, față de 2.20). De aici și secvența „bet against the public„, una care statistic dă roade foarte bune.

betting trends

3. Cum găsești valoarea cea mai bună la un underdog

De-a lungul anilor pariorii au încercat să găsească cele mai bune și rezonabile situații în care să parieze pe underdog, indiferent de sport. Până în prezent, nu sunt circumstanțe clare despre acest lucru, și nu există un calcul pentru a afla momentul potrivit.

Totuși, experții în domeniu au găsit câteva caracteristici care ar putea ajuta un parior să găsească valoarea potrivită pentru a paria pe formația outsider.

Dă click AICI dacă vrei să pariezi pe echipe underdog cu 500 RON bonus!

Îți prezint mai jos 3 motive principale (caracterisitici favorabile) când ar trebui să te gândești sa plasezi un pariu pe underdog.

3.1 Atunci când favoriții sunt supraevaluați

Unul dintre motivele pentru care pariorii profesioniști merg pe underdog este că publicul nu acordă credit acestor echipe și merg „orbește” pe mâna favoritelor. În multe cazuri, echipele favorite vor primi multă atenție din partea pariorilor, iar în aceste condiții valoarea outsider-ului crește considerabil.

Tot în acest caz, casele de pariuri vor micșora atât de mult valoarea cotei pentru echipa favorită, că un eventual pariu pe underdog pare aproape imposibil de concretizat. Acest lucru se și dorește: agențiile încearcă să reducă pierderile prin a face valoarea acelui meci aproape imposibil de depistat, chiar și pentru pariorii profesioniști.

Când o echipa favorită este „over-hyped” pe baza rezultatelor anterioare, sau a starurilor prezente pe teren, cota la victorie scade vertiginos o dată cu apropierea partidei. Astfel, cota pe underdog devine una cu o valoare excelentă, iar pariorii uită că echipa câștigătoare nu este chiar atât de favorită cum vor bookmakerii să pară.

Este adevărat, sunt motive bune pentru care cotele favoriților sunt atât de scăzute, iar unele cote pe underdog sunt foarte mari. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca echipa „outsider” să aibă o performanță decentă și să producă o surpriză mare.

3.2 Motivația face diferența în meci

În lumea sporturilor motivația a devenit una dintre cele mai importante aspecte pentru ca un jucător sau o echipă să aibă succes. Când vine vorba de casele de pariuri, motivația nu este un lucru pe care să-l ia neapărat în considerare pentru a determina cotele partidei.

Fără motivație echipa favorită nu va performa în meci la fel ca atunci când are de luptat pentru un trofeu, puncte importante puse în joc, playoff sau alte situații.

În partidele în care echipa favorită nu are beneficii dacă ar câștiga partida, formația outsider are o șansă foarte bună în acea partidă. Aici mă refer în special la meciurile amicale, unde jucătorii sunt destul de greu de motivat, dar și la un anumit stagiu din competiție, când victoria sau înfrângerea valorează la fel pentru echipa cotată drept favorită. Valoarea echipei underdog devine astfel un adevărat value bet.

3.3 Echipa favorită are jucători importanți indisponibili

Atunci când pariorul obișnuit pune câteva favorite pe bilet în speranța că va câștiga ușor, nu se interesează de indisponibilități. Chiar și în aceste condiții, ei au încredere că cea mai bună echipă ar trebui să câștige fără probleme.

Aici nu există vreo regulă clară care să ne spună că echipa favorită nu va câștiga cu jucătorii cheie absenți, însă merită efortul să joci pe echipa underdog.

De ce?

Hai să ne gândim la o situație în care la echipa favorită dintr-un meci de fotbal nu joacă titularii din atac, un jucător de la mijloc, un apărător și portarul. Toți cei 5 jucători prezenți în mod normal pe teren sunt înlocuiți cu alții (rezerve obișnuite). În aceste condiții, jucătorii introduși pe teren (în majoritatea cazurilor) nu vor da același randament ca titularii, iar relațiile de joc la echipa favorită vor avea de suferit. În acest caz este un moment excelent să speculezi cota echipei outsider.

4. Concluzii

Când pariezi pe underdog trebuie să profiți de cele mai bune cote. Recomandarea mea este să ai un cont deschis la mai multe case pariuri online pentru a beneficia de cea mai bună cotă de pe piață.

Formația cotată ca outsider n-ar trebui să fie niciodată subestimată. Cum am menționat de-a lungul acestui articol, pariurile pe outsider sunt valoroase dacă se profită la maxim de ele. Câțiva pariori profesioniști au identificat câteva situații specifice, favorabile pariurilor pe echipele nefavorite (prezentate la punctul 3).

Pariurile pe underdog pot genera un profit mare dacă sunt gestionate corespunzător. Acest lucru presupune o strategie bine stabilită, multă răbdare și un research foarte bun asupra meciului vizat. Nu are niciun rost să mergi „orbește” pe un underdog, dacă nu ai informația necesară la dispoziție.

Pariază AICI pe outsideri la casa de pariuri online cu cele mai bune cote!

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
adrian1981
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut
6 din 7 86% +294.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here