Volei – reguli de joc și sfaturi pentru a câștiga la pariuri

0

Sport creat în secolul al XIX-lea, în America, voleiul sau voleyball, este prezent în întreaga lume, regăsindu-se atât în turnee europene, cât și internaționale. Prin intermediul acestui articol vei putea să descoperi care sunt regulile de joc și ce trebuie să iei în calcul atunci când analizezi un meci de volei pentru a juca ponturi pariuri pro.

volei reguli și sfaturi pariuri

1. Reguli volei

1.1 Echipe și rolurile din teren

Fie că vorbim de volei masculin sau feminin, o echipă este formată din 6 jucători. Acestora li se adaugă între 6 și 8 rezerve, în funcție de regulamentul fiecărei competiții.

În ceea ce privește așezarea în teren, cei 6 jucători se pun pe două linii, 3 în față, 3 în spate. După ce oponenții au servit, jucătorii se pot deplasa în teren în timpul punctelor oricum doresc ei. Când vine rândul acestora să servească, se efectuează o rotație în sensul acelor de ceasornic.

Unul dintre cei 6 are rolul de libero. Acesta are o poziție defensivă, care se implică în cele mai multe atacuri ale adversarilor, încercând să salveze punctele, fiind totodată și cel care are cele mai rapide reacții. Un aspect interesant la acest capitol este acela că un voleibalist care ocupă funcția de libero nu poate fi pus căpitanul echipei.

Un alt voleibalist este denumit „setter”, adică cel responsabil cu ridicarea mingii pentru faza ofensivā. Cei care atacă sunt de obicei jucătorii din exterior, denumiți „hitter outside”.

1.2 Dimensiuni și suprafețe teren

Terenul are o formă dreptunghiulară, māsurând 18 x 9 metri, având pe fiecare latură câte o zonă liberă de cel puțin 3 metri. Pe fiecare teren trebuie să fie trasate linii de delimitare, atac, respectiv centru.

Fileul (1 metru lățime, respectiv între 9,50 și 10 metri lungime) este întins deasupra liniei de mijloc a terenului. Acesta trebuie sä fie plasat la înălțimea de 2,43m pentru volei masculin, respectiv 2,24 m la feminin.

În ceea ce privește suprafețele pe care se practică acest sport, pot fi atât în interior (săli de sport sau săli amenajate special pentru competiții de volei), cât și în aer liber, pe nisip, atunci când vorbim, de exemplu, de volei pe plajă.

1.3 Cum se joacă

Există o brigadă de arbitri la fiecare meci, formată din 2 arbitri, plus 2 sau 4 asistenți de linie.

Cei doi arbitri principali sunt plasați pe câte o margine a terenului, la jumătate, unul fiind situat la nivelul fileului, iar celălalt la nivelul terenului, pentru a vedea desfășurarea punctelor cât mai bine.

Asistenții stau la capetele terenului și validează punctele din apropierea lor.

Punctele sunt stabilite de arbitri în felul urmãtor:

 • Când mingea a atins podeaua, respectiv suprafața terenului – punct pentru echipa care a trimis mingea în terenul advers;
 • Când mingea a lovit podeaua, dar totodată și suprafața din afara terenului – se consideră aut, iar punctul este pierdut de echipa care a făcut această greșeală;
 • Dacă a fost atins fileul cu mâna punctul se încheie și se acordă adversarilor;
 • În cazul unei greșeli de poziție / la serviciu / de rotație punctul se acordă echipei oponente;
 • Nu este permis ca un jucător să atingă mingea de 2 ori consecutiv, iar fiecare formație are dreptul de a atinge de maxim 3 ori mingea până în momentul în care o retrimite adversarilor;
 • Mingea nu trebuie prinsă sau aruncată, ci trebuie să ricoșeze din lovitura jucătorului.

Mingea poate fi jucată chiar dacă a ieșit în afara suprafeței de joc, cu condiția să nu fi atins suprafața până în acel moment. Astfel se justifică situațiile în care unii voleibaliști ajung să lovească mingea de lângă primul rând de scaune din tribune.

Serviciul – după ce arbitrul a fluierat, jucătorul are la dispoziție 8 secunde pentru a arunca mingea în aer. Este interzisă blocarea serviciului de către voleibaliști aflați lângă fileu, iar echipa care câștigă acel schimb de mingi este și cea care va servi următorul punct. În cazul în care serviciul se oprește în fileu punctul se acordă adversarilor.

Time-out – fiecare echipă are la dispoziție câte 2 întreruperi de joc pentru odihnă, pentru fiecare set. Aceste pauze durează câte 30 de secunde. Totodată, întrerupere este considerată și atunci când se efectuează o schimbare, lucru permis de 6 ori într-un set.

Penalizare și eliminare – în funcție de gravitatea abaterii, arbitrul acordă penalizare sau eliminare. Față de alte sporturi, eliminarea se aplică doar pentru setul respectiv, nu pentru întregul meci.

Vezi AICI cea mai bună ofertă de pariuri pe volei!

2. Sfaturi pentru a câștiga la pariuri pe volei

Pentru o analiză corectă a unui meci de volei pe care vrei să pariezi îți recomand următoarele sfaturi:

 1. Caută formulele de start și absențele din cadrul celor 2 echipe, fiindcă fiecare formație are 2–3 jucători de top, care pot să facă diferența în meci.
 2. De preferat ar fi să pariezi în ziua în care are loc meciul, fiindcă în acest sport apar foarte multe accidentări la antrenamente / pregătirea partidei.
 3. Nu lua în considerare drept punct principal de reper duelurile directe, fiindcă nu sunt relevante. În volei poți avea parte de rezultate total neașteptate, dacă iei în calcul doar meciurile dintre cele două formații.
 4. La fel ca și în cazul altor sporturi de echipă, precum fotbal sau handbal, echipele care au mulți spectatori la meciurile de acasă, respectiv galerii, au un avantaj din acest punct de vedere și vor fi împinse de la spate în dispute.
 5. Îți recomand să nu pariezi pe scor exact, fiindcă există un risc foarte mare, chiar dacă echipa pe care mizezi este favorită. Ca să se impună o formație trebuie să câștige 2 sau 3 seturi, în funcție de regulamentul competiției, astfel că poate să cedeze un set fără să aibă impact asupra rezultatului final.
 6. Unul dintre pariurile pe care mizează cel mai des împătimiții voleiului este: „Peste 3.5 seturi”. Având în vedere cele menționate mai sus, este un pariu care merită încercat. Chiar dacă de obicei sunt cote mici, șansele ca acest pronostic să fie câștigător sunt foarte mari.
 7. Evită să pariezi foarte des pe meciurile din sezonul regulat, mai ales când nu există miză importantă. Majoritatea competițiilor de top din volei au implementat sistemul play-off pentru stabilirea campioanei, așa că este posibil ca formațiile favorite să facă pași greșiți în sezonul regulat și să recupereze în play-off.

3 Pariuri disponibile la volei și case de pariuri recomandate

Câteva din pariurile pe care le ai la dispoziție le regăsești mai jos:

 • Pronostic 1×2;
 • Scor corect seturi;
 • Total puncte în meci;
 • Total seturi;
 • Câștigător primul set.

În ceea ce privește pariurile live, casele de pariuri au în ofertă pe lângă pariurile de mai sus și alte opțiuni precum:

 • Total puncte într-un anumit set;
 • Handicapuri asiatice;
 • Primul la X puncte în meci sau într-un anumit set;
 • Scor exact al punctelor dintr-un set;
 • Va exista set decisiv? (setul 5 sau setul 3 în funcție de regulament).

Toate casele de pariuri online legale îți oferă posibilitatea de a paria pe meciuri de volei. Dacă ar fi, totuși, să fac un top 3 al recomandărilor acesta arată astfel:

 1. Superbetia AICI 3 bonusuri de până la 500 RON pentru pariuri pe volei.
 2. Betanopariază AICI pe volei cu 500 RON bonus.
 3. Fortunaai AICI bonus 100% până la 500 RON pentru a miza pe volei.

Sper că ți-a fost util acest articol și ai reușit să afli lucruri noi despre volei. În situația în care ai vreo întrebare legată de acest subiect poți să lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

L1170664W000663

superbet

L1160659W000328

L1172986W000768

Unibet Logo

L1160657W000330

100% pana la 500 RONBonus pana la 500 RON200% pana la 2000 RON100% pana la 300 RON
Deschide ContDeschide ContDeschide ContDeschide Cont

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 Wade
Forma: Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
23 din 3762%+837.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here